Norges trupp Hockey VM 2019: norska truppen till VM i Hockey 2019

Norges trupp Hockey VM 2019 - norska truppen till Hockey-VM 2019

Norges trupp till VM 2019

Norges trupp VM 2019? Hur stark är Norges trupp till VM 2019? Norge trupp 2019 trupp till VM 2019? Har Norge med sig ett starkt lag till VM i hockey 2019 Slovakien? Norges Hockey-trupp till VM 2019 skulle man kunna beskriva som den bästa av de sämsta. När det kommer till topplagen i VM, Kanada, Ryssland, Finland och Tjeckiens trupper kan Norge inte stå sig för fem öre. Se och spela på Hockey-VM 2019 live här =>

Bara för det har de ingen dålig trupp, absolut inte. Det norska hockeylandslaget har gjort ett rejält lyft sedan historiens gång. När de började sin hockeyresa 1937 slutade de sist i turneringen som kallas A-VM, som idag är det näst högsta mästerskapet men på den tiden var turneringen med lägst status. Norge inledde med två raka förluster i gruppspelet och åkte ut ur VM med huvud före.

Även året efter, 1938, hamnade det norska landslaget sist och förlorade samtliga fyra matcher samt hade en mindre charmerande målskillnad med två gjorda framåt och hela 26 insläppta baljor.

Norge har pendlat mellan de olika världsmästerskapen

Historiskt sett har Norge inte varit en stark hockeynation. Även om förutsättningarna egentligen finns, då klimatet är likt både det svenska, ryska, finska och nordamerikanska har istället skidsporten hamnat i fokus för våra grannar i väst. Där kan förvisso ingen slå de på fingrarna.

När det kommer till hockey-VM började det inte särskilt roligt för norrmännen. De slutade braksist i sina två första mästerskap 1937 och 1938 och när de elva år senare var tillbaka i VM-sammanhang, då i huvudturneringen i Sverige, hade de lyft sig rejält. De gick förvisso inte vidare ur gruppspelet, men de vann åtminstone två matcher och hade vid bättre målskillnad fått spela kvartsfinal mot värdnationen Sverige.

Under hela 50-talet började norsk hockey att få ett lyft, och 1959 gick det till och med så bra att norrmännen gick till kvartsfinal. Men två år senare slutade man sist på noll poäng och mästerskapet efter det hade Norge passerats till B-VM. Det vann de dock, men efter det skulle Norge komma att studsa som en jojo mellan divisionerna, och ett tag spelade de till och med C-VM, mot länder som Mexiko, Ungern och Sydkorea.

Norges trupp Hockey VM 2019 - norska truppen Hockey-VM 2019

Stjärnorna som kan följa med det norska laget

Men sedan 2000-talet har det norska landslaget alltid tillhört huvudturneringen, även om de ständigt fick se sig som en slagpåse. Framför allt till en början då de ofta hamnade sist eller näst sist och fick kvala för att inte åkt ut.

Men så hände något med norsk hockey. De började få fram spelare som stod sig bra ute i de europeiska ligorna, framför allt den svenska och ryska, och Norge skeppade även iväg några spelare över Atlanten till NHL.

Hur många NHL-spelare som kommer att finnas med till Hockey-VM 2019 är svårt att säga, speciellt då NHL-säsongen är i full gång borta i USA och Kanada. Dock finns sannolikheten att det åker med några. De norska spelarna har överlag alltid föredragit att representera sitt landslag så ofta det kan, vilket talar gott för norrmännen inför det kommande världsmästerskapet. Det kan dock komma att ansluta fler stjärnor senare.

Norges VM-trupp 2019

  • Odds att Norge vinner VM (vinnarodds): 101.00
  • Odds att Norge kommer tvåa i turneringen: 98.00
  • Odds att Norge åker ut i semifinal: 68.00
  • Odds att Norge vinner gruppen: 76.50
  • Odds att Norge kommer sist i gruppen: Se odds

Norska VM-truppen 2019 ishockey

Norges trupp ishockey VM 2019 - norska truppen till Hockey-VM 2019

IIHF-ranking: 12 på IIHF-ranking

Norges trupp till turneringen är klar och nedan finner ni den fullständiga listan. Totalt har man fått med sig tre målvakter, åtta försvarare och 14 offensiva spelare.

Position Namn Klubb
Målvakt Jonas Arntzen Leksand
Målvakt Henrik Haukeland TPS
Målvakt Henrik Holm Stavanger
Back Alexander Bonsaksen Koo Koo
Back Chrisitan Bull Storhamar
Back Stefan Espeland Vålerenga
Back Jonas Holøs Fribourg
Back Johannes Johannesen Stavanger
Back Christian Kåsastul Frisk Asker
Back Erlend Lesund Mora
Back Mattias Nørstebø Frölunda
Forward Kristian Forsberg Stavanger
Forward Michael Haga Mora
Forward Tommy Kristiansen Sparta
Forward Tobias Lindström Vålerenga
Forward Andreas Martinsen Chicago
Forward Sondre Olden Vienna Capitals
Forward Mathis Olimb Skellefteå
Forward Mats Rosseli Olsen Frölunda
Forward Thomas Valkvæ Olsen Leksand
Forward Alexander Reichenberg Färjestad
Forward Niklas Roest Sparta
Forward Martin Røymark Vålerenga
Forward Patrick Thoresen Storhamar
Forward Mathias Trettenes Krefeld Penguines

Norges landslagstrupp Hockey VM 2019 - norska truppen till VM-Hockey 2019

Norges VM-trupp 2019 – spelarna i Norges VM-trupp 2019

Faktum är att Norges VM-trupp 2016 inte såg alls svag ut, i alla fall inte på pappret. De spelarna som stag ut var förstås NHL-stjärnorna. New York Rangers Mats Zuccarello har vuxit sig till en av de vassare anfallarna i hela ligan och när han representerar det norska landslaget är han förstås den store stjärnan. Han kommer dock inte vara med i denna turnering, i alla fall inte från början.

Det tillsammans med en annan norsk NHL-stjärna, Colorado Avalanches Andreas Martinsen. Martinsen kommer dock vara med i turneringen då han är uttagen till truppen. Då det även finns en del spelare i svenska SHL har Norge faktiskt en ganska slagkraftig trupp till det kommande världsmästerskapet i hockey. Framför allt är det NHL-stjärnorna som ska göra jobbet, men med två målvakten från den Svenska Hockeyligan samt tre backar och två forwards kan den norska truppen, om allt stämmer, knipa en plats till slutspelet i VM.

Norges spelprogram i VM 2019

Norge har hamnat i grupp B i VM 2019. Det innebär att de slipper motstånd som Sverige och Ryssland, men det kommer inte bli någon promenad i parken för det. Först och främst får de möta de regerande mästarna Kanada. Utöver det blir det tuffa kamper mot Finland, Tjeckien och USA.

Norrmännen måste med andra ord hoppas på ett av sina bättre världsmästerskap samtidigt som USA, Finland eller Tjeckien gör ett mediokert. Annars får de acceptera det faktum att de än – trots den enorma utvecklingen rent historiskt sett – inte är tillräckligt bra för att nå slutspelet år efter år. Norge har tidigare lyckats peta undan bland annat USA från slutspelsplatsen och det nordamerikanska laget är det som på förhand känns mest instabilt.

Läs mer om VM-trupperna och Norges förutsättningar inför VM 2019

Se Norges VM-Hockeymatcher direkt på TV3 och Viaplay

EXTRA STOR VM-BONUS EXTRA STOR VM-BONUS VM LIVE STREAM
+ 1500 kr i bonus + 2000 kr i bonus 399 kr/mån
Tjeckiens trupp Hockey VM 2017 - tjeckiska truppen till VM-Hockey 2017 Tjeckiens trupp Hockey VM 2017 - tjeckiska truppen till VM-Hockey 2017 Tjeckiens trupp Hockey VM 2017 - tjeckiska truppen till VM-Hockey 2017
Hämta bonus! Hämta bonus! Hämta bonus!

Om du är intresserad av allt om Hockey-VM 2019 så hittar mer detaljer på Hockey-VM 2019 TV-tider. Du finner även odds hockey vm 2019 samt spelschema för Sveriges matcher och resterande möten i turneringen. Här hittar du Ishockey VM 2019 live stream gratis.

Du hittar även samtliga trupper till turneringen. I Hockey VM 2019 finns det fyra favoriter och här hittar du allt från Sveriges trupp och den amerikanska truppen, samt Kanadas trupp och de som kommer representera Ryssland.

I övrigt har även följande trupper släppts: Tjeckiens trupp, Danmarks trupp samt den finska truppen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply