Uppgifter: Gareth Bale om Wales Första VM-Match mot USA

Gareth Bale om Wales mot USA VM 2022
bet365

Gareth Bale, förbundskapten för det walesiska fotbollslaget, klargör att han kan spela i den första VM-matchen mot USA, men Joe Allen kommer inte att spela. På måndag spelar Wales sin första

VM-kvalmatch sedan 1958 mot USA med avspark klockan 19.00. Gareth Bale är nöjd med sin kondition efter sin tid i MLS för Los Angeles FC. Joe Allen kommer inte att vara med då han fortsätter att läka från en hamstringsskada.

Gareth Bale säger att hans kondition är ”precis där jag vill vara”, men Joe Allen kommer att stå över Wales VM-premiär mot USA.

Även om han bara startade två matcher för MLS och fick de flesta av sina 347 minuter på bänken, skrev Bale på för Los Angeles FC i juni för att förbättra sin kondition inför VM 2022 i Qatar.

Gareth Bale om Wales mot USA i VM 2022

Även om det har gått nästan 60 år sedan Wales senaste VM-deltagande känner sig Wales kapten säker och förberedd inför den första matchen i grupp B.

”Jag är precis där jag vill vara – förberedd och redo”, sa Bale på presskonferensen före matchen.

”Under den senaste veckan har vi alla arbetat hårt för att vänja oss vid det varma vädret och tidszonen. Nu finns det inga fler ursäkter. Vi har lagt ner mycket arbete och det är dags att visa vad vi kan göra i morgon.”

Att tillbringa en tid i USA har gett Bales en bättre uppfattning om hur Wales motståndare kommer att se ut.

”Jag har både spelat med och mot några av medlemmarna i det amerikanska laget.” Sa han.

”De har några fantastiska unga spelare, och vi tror inte att de är här för att förlora. Men om vi håller oss till vår spelplan kommer vi att klara oss bra.”

Bale har varit Wales målvakt i över ett decennium och debuterade i landslaget när han bara var 16 år gammal. Att nå ett VM med sitt land var en livslång dröm som gick i uppfyllelse.

Här kan du se Wales VM- Trupp!

Här kan du se USAs VM-Trupp!

”När man är barn drömmer man om att se Wales i VM, men att faktiskt vara med i laget som gör det är en otrolig känsla. Det är en ära att få göra det för vårt land” sa han.

”Vi har alltid roligt när vi spelar för landslaget, och förhoppningsvis blir det inte annorlunda den här gången!”

”Som barn var det alltid en besvikelse att titta på VM när man visste att Wales inte spelade. Det tar bort en del av spänningen när man vet att ens land inte är representerat. Alla har drömt om att se Wales i VM under så lång tid”

”Det var en ära för vårt lag att vinna, men det som betydde mest för oss var att vinna för vårt land och inspirera nästa generation fotbollsspelare. Om fler barn börjar spela nu kommer vi att ha ett starkare landslag under kommande år.”

Wales vill inte Förlora Joe Allen i de tidiga VM-matcherna

Rob Page, Wales boss, kommer inte att låta Joe Allen spela mot USA om det innebär att han kan bli skadad och inte kan spela under resten av turneringen.

Mittfältaren, som har varit borta sedan september med en hamstring skada, är fortfarande inte tillräckligt frisk för att återvända till öppningsmatchen.

”Vi har alltid sagt att det finns en chans att han kan spela i den första matchen, men det verkar tveksamt”, förklarade Page.

”Det hade varit ett alternativ att pressa honom, men om han hade blivit skadad hade han definitivt missat turneringen – inte bara den andra matchen. Ibland måste man väga risk och belöning; vi ville ha honom till den första matchen, men att tvinga honom att spela när han är skadad hade inte varit värt det.”

Läs mer: Svenska Fotbollförbundet Kan Stötta Infantino igen i 2023

Läs mer: Här kan du se VM Matcherna och Oddsa

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply