Fabian Delph allt närmare flytt från Manchester City

Fabian Delph allt närmare flytt från Manchester City

City vill göra sig av med Delph i sommar

Spelaren som anslöt från Aston Villa sommaren 2015 har inte lyckats ta en plats i Pep Guardiolas lagbygge och ser nu ut att lämna klubben i sommar.

Det var många som lyfte på ögonbrynen när Fabian Delph lämnade Aston Villa för spel på Etihad Stadium. Spelaren sågs då som en svikare av fansen då det länge såg ut som han skulle stanna, samtidigt som många ansåg att han endast flyttade på grund av pengar.

I samband med övergången skrev Fabian Delph på ett femårskontrakt med Eastlandsklubben men efter endat två säsonger i laget kan spelaren ha gjort sin sista match i den blåa tröjan.

SE ÄVEN: Manchester City löner och kontrakt 2017

Det är spanska Diario SPORT som kommer med uppgifter om att Pep Guardiola inte räknar med spelarens tjänster till nästa säsong och därför kommer det bli en försäljning av Delph i sommar. Det är oklart vad City kommer sätta för prislapp på spelaren men då man betalade 11,5 miljoner euro för spelaren i mitten av juli 2015 kommer man försöka få tillbaka så mycket som möjligt av summan man spenderade vid köpet.

Med ett kontrakt till 2020 i bagaget pekar det mesta på att Delph flyttar utomlands i sommar, bland annat har det pratats om en flytt till MLS, men även den Kinesiska Superligan ska vara ett alternativ.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply