Idrottsgalan 2017 nomineringar – Årets nominerade till Idrottsgalan 2017

Idrottsgalan 2017 nomineringar - Årets nominerade till Idrottsgalan 2017De är nominerade till Idrottsgalan 2017

Nominerade Idrottsgalan 2017? Idrottsgalan 2017 nomineringar? Vilka idrottare är nominerade till Idrottsgalan 2017? Det är ännu en gång dags för den årliga Idrottsgalan där svenska lag och idrottare får ta emot priser för prestationer som de åstadkommit under det senaste idrottsåret. Galan är alltid i januari och denna gång är det datumet 16 januari som är bestämt, och det blir då Sveriges idrottselit samlas på samma plats, under samma tak, för att fira årets idrottshändelser och hylla de som hyllas bör.

Idrottsgalan 2017 kommer att hållas i Ericsson Globe (Globen) måndagen den 16 januari 2016. Idrottsgalan 2017 direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio. Det är inte särskilt lång tid kvar tills det är dags att dra igång galan och nu har vi fått reda på vilka de nominerade är till de olika priskategorierna. Det handlar om sex stycken kategorier plus de självstående Jerringpriset och Bragdguldet. Som vanligt innehållet evenemanget även musik och annan underhållning som gör det hela till en komplett galakväll. Gästlistan kommer bland annat att innehålla några av Sveriges absolut främsta idrottsprofiler, tillsammans med alla de människor som håller till i verksamheten runtom.

Nominerade Idrottsgalan 2017

Nominerade Idrottsgalan 2017? Den 7:e november sammanträdde Idrottsgalans nomineringsjury för att försöka komma fram till fyra stycken personer som skulle nomineras i varje kategori. Det är en lång process som kräver mycket tanke bakom och med ett så fullspäckat idrottsår bakom oss har det funnits en hel del att gå igenom. Juryordförande Lasse Granqvist uppgav att det är troligt att juryn aldrig tidigare har suttit så länge, som årets jury var tvungna att sitta för att komma fram till de olika nomineringarna. Nedan hittar ni samtliga idrottare som har blivit uttagna och blivit nominerade till de olika priserna som kommer att delas ut den 16 januari när det hela kommer att ställas på sin absoluta spets och avgöras.

Nomineringar Idrottsgalan 2017

Här kommer alla de nominerade Idrottsgalan 2017 att presenteras. Namn som Sarah Sjöström, Lars Lagerbäck, Zlatan Ibrahimovic och damlandslaget i fotboll är alla bekanta och några av de stora profiler som är nominerade.  2016 har varit ett stort svenskt idrottsår hela året igenom, och detta är någonting som verkligen bör firas. Den 16 januari kommer de som har gjort de allra största prestationerna att prisas, då idrottsgalan arrangeras i Globen i Stockholm.

Pia Sundhage, Sarah Sjöström och Lisa Dahlkvist, Jenny Rissveds och Henrik Stenson är dubbelt nominerade i två olika kategorier, vilket innebär att de därmed kan ta hem en eller till och med två priser. Fotbollsprofilerna Pia Sundhage och Lisa Dahlkvist kan få ta emot två priser. Tränare Sundhage är nominerad till priset som årets ledare, och Dahlvkist är nominerad för årets prestation. Dessutom är de båda en del av det landslag som är nominerad till priset som årets lag.

Jerringpriset 2017

Här ser du vilka som nominerats till Jerringpriset och oddset för vem som förväntas vinna Jerringpriset 2016.

Kandidater 2016 Unibet
Henrik Stenson 1,65
Sarah Sjöström 2,25
Jenny Rissveds 9,00
Damlandslaget i fotboll 18,00
Zlatan Ibrahimovic 18,00
Frida Hansdotter 21,00
Emma Johansson 31,00
Tove Alexandersson 31,00
Isabelle Gulldén 41,00
Mattias Ekström 41,00
Anna Holmlund 41,00
Peder Fredricson 51,00
Marcus Svensson 51,00
Karl Forsman 51,00
Maja Reichard 51,00

Se uppdaterade odds här =>

Läs mer om Jerringpriset 2016 nominerade för att se vilka och varför dessa har nominerats till Jerringpriset 2016 m.m.

Årets kvinnliga idrottare 2017

Tove Alexandersson, orientering och skidorientering
Maja Reichard, simning parasport
Jenny Rissveds, mountainbike
Sarah Sjöström, simning

Årets manliga idrottare 2017

Mattias Ekström, rallycross
Peder Fredricson, ridsport
Zlatan Ibrahimovic, fotboll
Henrik Stenson, golf

Årets prestation 2017

Lisa Dahlkvist, fotboll
Henrik Stenson, golf
Jenny Rissveds, mountainbike
Sarah Sjöström, simning

Årets nykomling och lilla bragdguldet 2017

Ebba Andersson, längdskidor
Patricia Axling, thaiboxning
Victor Nilsson Lindelöf, fotboll
Jesper Svensson, bowling

Årets lag 2017

Emil Andersson och Linus Karlsson, bordtennis parasport
Damlandslaget i fotboll
Mixed-landslaget i truppgymnastik
Team Anna Östling, segling

Årets ledare 2017

Håkan Carlsson, orientering
Torsten Hansson, golf
Lars Lagerbäck, fotboll
Pia Sundhage, fotboll

Bragdguldet 2017

Bragdguldet, eller Svenska Dagbladets guldmedalj, har delats ut till idrottare i Sverige sedan 1925 och sedan 2001 är det en del av Svenska Idrottsgalan och deras priser. Under de första åren utsågs vinnarna genom en omröstning bland Svenska Dagbladets läsare, efter var det en nämnd som tog hand om det som numera består av tidningens chefredaktör och sportchef, samt upp till 12 andra ledamöter. Beskrivningen av priset är ”årets främsta svenska idrottsbragd” och en enskild person kan enbart ta emot utmärkelsen två gånger.

Svenska Idrottsgalan 2017 nomineringsjury – Idrottsgalans jury 2017

Nomineringsperioden inleds alltid den första november och fortsätter till och med sista oktober följande år. Detta innebär alltså att en prestation utförd i november 2015 kan komma att få pris först vid galan i januari 2017. Under första veckan i november varje år så presenteras de nominerade i alla de olika kategorierna till Svenska Idrottsgalan av Svenska Idrottsakademins nomineringsjury. Riksidrottsförbundets specialförbund har även dem en möjlighet att lämna förslag till nomineringar. Nomineringsjuryn nominerar alltid fyra olika kandidater i varje priskategori och röstsedlar med alla nomineringar skickas sedan till Idrottsakademins medlemmar. Resultatet av akademins omröstning presenteras på Svenska Idrottsgalan 2017 som hålls den 16 januari 2017.

Nomineringsjuryn för Svenska Idrottsgalan 2016 bestod av dessa personer:

Claes-Göran Bengtsson – journalist och idrottsstatistiker
Lasse Granqvist (ordförande) – journalist TV4/C More
Anna-Karin Kammerling – simning
Annichen Kringstad – orientering
Anders Lindblad – sportkrönikör SvD
Eric Lundin – journalist
Peter Lundin – Svenska Idrottsgalan
Lars Markusson – sportchef TT Nyhetsbyrån
Peter Mattsson – elitidrottschef RF
Frida Nordstrand – journalist Viasat
Peter Reinebo – verksamhetschef SOK
Malin Swedberg – fotboll
Petra Thorén – journalist Aftonbladet
Maria Wallberg – journalist SVT
Emelie Öhrstig – längdskidor och cykel
Nomineringsprocess Svenska Idrottsgalan

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply