När stänger transferfönstret i Sverige 2020?

När stänger transferfönstret i Sverige?

Svenska transferfönstret datum

När stänger transferfönstret i Sverige 2020? När öppnar transferfönstret i Sverige? Sista dagen övergångar allsvenskan? När det råder Silly Season feber så brukar de flestas ögon riktas Svenska transferfönstret datummot de större ligorna och allsvenskan brukar hamna lite skymundan, speciellt då det svenska transferfönstret pågår samtidigt som Europacupspelet som stjäl en stor del av uppmärksamheten. Här går vi genom när det transferfönstret öppnar och stänger i Sverige samt vad det innebär när det svenska transferfönstret öppet.

Svenska transferfönstret fotboll 2020 – När stänger transferfönstret i Sverige

När stänger transferfönstret i Sverige? När stänger svenska transferfönstret 2020? I Sverige så har vi likt resten av fotbollsvärlden två transferfönster, ett transferfönster under vintern och ett transferfönster under sommaren.

Svenska transferfönstret – när öppnar/stänger det i Sverige?

Här har du alla datum för det svenska transferfönstret i fotboll 2020.

När öppnar svenska transferfönstret i fotboll 2020?

Här ser du när transferfönstret i Sverige öppnar under januari/vintern och under sommaren:

  • Transferfönstret i januari öppnar: 8 januari 2020
  • Transferfönstret under sommaren öppnar: 15 juli 2020

När stänger svenska transferfönstret i fotboll 2020?

När stänger svenska transferfönstret 2020 vinter/sommar? Här ser du när transferfönstret i Sverige stänger vintern och under sommaren, dvs sista dagen övergångar allsvenskan:

  • Transferfönstret i januari stänger: 31 mars 2020
  • Transferfönstret under sommaren stänger: 11 augusti 2020

När stänger transferfönstret i Sverige

Deadline-Day – dagen då transferfönstret stänger i Sverige!

När stänger transferfönstret i Sverige? Transferfönstret sista dag eller dagen då transferfönstret stänger under 2020 är den 11 augusti 2020. Detta datum gäller för alla svenska klubbar under det svenska transferfönster 2020. Ifall någon klubb vill köpa eller låna in en spelare måste det ske denna dag. En övergång måste bli godkänd och spelaren måste registreras innan transferfönstret stänger vilket i Sverige är den 11 augusti kl. 23:59. Deadlinen går ut vid midnatt mellan den 11 och 12:e augusti och därefter så är det för sent då det svenska transferfönstret har stängt. Man kan dock sälja eller låna ut spelare till en klubb i ett land där transferfönstret är öppet.

Sista dagen för fotbollsövergångar 2020

Då det svenska transferfönstret stänger tidigt i förhållande till länder som England, Tyskland, Spanien mfl. vilka stänger sina transferfönster den 2 september så får de svenska klubbarna ganska bråttom att hinna värva spelare och för spelarna så innebär det att de måste lämna senast den 11 augusti, speciellt för de lag och spelare som ambitioner att värva eller gå över till någon av de övriga ligorna i Europa. Här kan du läsa mer om när stänger transferfönstret i England och i resten av Europa.

Dispens vid extraordinära omständigheter

En spelarövergång kan godkännas efter det att transferfönstret har stängts, men det kräver att övergången fått dispens och för detta krävs i de flesta fall att någon extraordinär händelse har inträffat som försenat övergången.

När stänger svenska transferfönstret

Viktiga domar och transferregler

Bosman-domens betydelse för övergångar

Tack vare Bosman-domen så har det blivit lättare för spelarna att gå till andra klubbar samtidigt som det orsakat “problem” för klubbarna som tvingas agera mycket tidigare. När en spelares kontrakt löper ut vid årsskiftet och spelaren inte har för avsikt att förlänga kontraktet så måste klubben bestämma sig för att antingen sälja spelaren eller låta dennes kontrakt löpa ut och riskera att han går gratis. Naturligtvis så försöker de flesta klubbarna sälja spelaren ifråga då det annars riskerar att inte få några pengar alls för spelaren. I Bosman-domen har lagstiftarna prioriterat spelarnas fria rörlighet framöver klubbarnas ekonomiska intressen.

6-månadersregeln vid övergångar

6-månadersregeln innebär kort att svenska klubbar inte får förhandla direkt en spelare om en övergång förrän denne har mindre 6 månader kvar på sitt spelarkontrakt. Dessförinnan ska förhandlingarna ske mellan klubbarna.

12-månadersregeln vid övergångar

12-månadersregeln innebär kort att en fotbollsspelare får max göra en övergång per 12 månader. Utlåning omfattas inte av denna regel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply