När spelade Sverige VM senast?

När spelade Sverige VM senast

När spelade Sverige VM senast

När spelade Sverige VM senast?

Sverige spelar i VM under 2018, men när spelade Sverige i VM senast? Sist Sverige spelade VM i fotboll var många år sedan. Vi tänker inte avslöja när Sverige spelade i VM senaste i inledning. Dock var det ett bra tag sen vi fick se Sverige i fotbolls VM sist.

Blågult har gjort bra från sig i under många världsmästerskap i fotboll. Dock har Blågult under de senaste upplagorna inte deltagit då inte lyckats kval in sig. Nu de äntligen har lyckats så undrar givetvis många när var Sverige senast i fotbolls VM.

när var sverige senast i fotbolls vm

När spelade Sverige VM i fotboll är så pass länge sedan att den yngre generationen inte har koll på det. Dock kan sägas att vi svenskar har haft många framgångar när det kommer till världsmästerskapen, inte minst 1994. Då tog man brons i USA och är en av de största händelserna i svensk sporthistoria. Man tog även silver 1958 men under de senaste åren har man blivit utan någon medalj.

Sverige i fotbolls VM sist?

När spelade Sverige VM i fotboll? Totalt har det blivit elva VM-slutspel för Sverige och sommaren 2018 är det den tolfte gången. Sverige har aldrig gått mer än två VM utan att vara med och i och med att man tog sig till Fotbolls VM 2018 håller man den sviten intakt. Det har hänt två gånger att man inte lyckats kvalificera sig för VM under åtta år. Första gången var VM 1982 och VM 1986 och andra gången var VM 2010 och VM 2014.

Senaste VM Sverige var med

Senaste VM i fotboll för Sverige

När spelade Sverige fotbolls VM senast är något vi nu tagit reda på. Senast Sverige var i VM i fotboll var sommaren 2006. Då spelades turneringen i Tyskland och man fick möta Trinidad & TobagoParaguay och England i gruppspelet. Sverige tog sig till åttondelsfinal men åkte där ut mot värdlandet Tyskland, detta efter förlust med 2-0.

Det är svårt för Sverige och svenskarna att glömma denna match. Speciellt när Teddy Lucic åkte på ett rött kort samtidigt som domaren hånflinade honom rakt upp i ansiktet. Sverige hade dock redan släppt in två mål under de första 12 minuterna av matchen, men i och med utvisningen blev det ännu större uppförsbacke för Blågult.

Detta mästerskap var bara inte ett halvt misslyckat sådant. I premiären fick man endast 0-0 mot Trinidad & Tobago, ett lag man borde slå alla dar i veckan. Detta var även det sista för många av Sveriges större spelare. Bland annat Fredrik Ljungberg och Henrik Larsson gjorde sina sista framträdanden i Tysklands-VM. Odds på Sverige i VM 2018 =>

Senaste VM Sverige

När spelade Sverige VM senast?

Sverige har spelat 11 av 20 genomförda världsmästerskap och vid ett tillfälle tog man sig till final, detta 1958. Man tog brons 1994, 1938 kom man fyra och 1934 tog man sig till kvartsfinal. Vid fyra tillfällen har Blågult åkt ut i gruppspelet.

Det återstår att se hur Sverige kommer göra ifrån sig i VM som spelas sommaren 2018. Efter EM 2016 var det många stjärnor som slutade men med Janne Andersson vid rodret har man byggt ett bra lag. Det räcker att blicka tillbaka till kvalet för att ha tro på Sverige i huvudturneringen. I kvalet slog man ett stjärnspäckat Frankrike och fick även oavgjort mot Holland. Något som gjorde att man tillslut kunde knipa en andraplats och gå till playoff. Väl där slog man ut självaste Italien. Detta efter 1-0 hemma på Friends Arena och 0-0 borta på San Siro.

När var Sverige med i VM i fotboll senast

Sverige i fotbolls VM 2014

VM 2014 blev ett mästerskap utan Sverige. Man tog sig hela vägen till playoff men väl där tog det stopp. Som motståndare stod Portugal och det var en viss Cristiano Ronaldo som skulle förstöra showen. Sverige förlorade första matchen med 1-0 på bortaplan och mötet på Friends Arena slutade 2-3. Detta efter ett hattrick av Real Madrids superstjärna.

Sverige i fotbolls VM 2010

Sverige lyckades inte ta sig vidare från VM-kvalet 2010.

Sverige i fotbolls VM 2006

Svaret på frågan när spelade Sverige VM senast är 2006. Detta var den senaste gången Sverige var i Fotbolls-VM, om man inte räknar med 2018 förstås. Här lyckades man ta sig till åttondelsfinal efter att tagit sig vidare från gruppen med Trinidad & TobagoParaguay och England. Det var värdlandet Tyskland som satte stopp för Sveriges deltagande i turneringen, detta efter att Lukas Podolski gjort två mål på tolv minuter och Teddy Lucic fått rött kort.

Tusentals svenska supportrar var på plats på VM-festen men det blev en relativt tidig biljett hem för de tillresa fansen.

När spelade Sverige VM senast

Sverige i fotbolls VM 2002

2002 spelades turneringen i Japan och Sydkorea. Sverige var med och gjorde en bra turnering och vann överraskande nog ’dödens grupp’. Detta efter att ha lottats mot England, Argentina och Nigeria. Även här tog det stopp i åttondelen efter att ha blivit slagna av Senegal i förlängningen.

Sverige i fotbolls VM 1998

I detta klassiska mästerskap lyckades Sverige inte kvala in. Smått överraskande med tanke på vad man ställt till med fyra år tidigare.

Sverige i fotbolls VM 1994

Detta är svensk fotbollshistoria på hög nivå. VM 1994 i USA är en turneringen det kommer pratas om över flera år till. Det var nämligen då som Sverige tog brons. I gruppen spelade man oavgjort mot Brasilien och Kamerun samtidigt som Ryssland besegrades. I åttondelsfinalen slog man Saudiarabien och och i kvartsfinalen vann man över Rumänien efter straffläggning. Det var här som Thomas Ravelli steg fram och räddade straffen som tog Sverige till semifinal. Här blev det dock förlust mot Brasilien men man lyckades vinna bronsmatchen. Detta efter utklassning mot Bulgarien.

Senast Sverige var i Fotbolls VM

Sverige i fotbolls VM 1990

Ett mästerskap Sverige gärna glömmer. Man förlorade samtliga matcher i gruppspelet med 1-2 (Brasilien, Costa Rica och Skottland). Därefter bokade man resan hem till Sverige.

Sverige i fotbolls VM 1986

Sverige lyckades inte kvalificera sig till VM 1986.

Sverige i fotbolls VM 1982

Sverige lyckades inte kvalificera sig till VM 1982.

Sverige i fotbolls VM 1978

Sverige hade många stjärnor i laget. Namn som Torbjörn NilssonRonnie HellströmBosse LarssonBjörn Nordqvist och Ralf Edström var några av Sveriges stjärnor. Man stod dock för en blek insats och slutade på 13:e plats.

Sverige i fotbolls VM 1974

Turneringen spelades i Västtyskland. Sverige slutade femma efter att ha förlorat mot Polen i kvartsfinal.

Sverige i fotbolls VM 1970

VM i Mexiko blev inget minnesvärt för svensk del. Man lyckades inte ta sig vidare från gruppen.

Sverige i fotbolls VM 1966

Sverige lyckades inte heller kvala in till detta mästerskap som spelades i England.

Sverige i fotbolls VM 1962

Sverige lyckades inte kvala in till detta mästerskap som spelades i Chile.

Sverige i fotbolls VM 1958

1958 var det svenska landslagets bästa mästerskap någonsin. Man ställde upp med legendariska 2-3-2-3 och med namn som Nacka Skoglund, Kurt Hamrin och Gunnar Gren lyckades man ta sig till final. I semifinalen slog man Tyskland med 3-1 men i finalen tog det stopp. Där stod nämligen Brasilien med 17-årige Pelé på topp. Sverige förlorade finalen med 5-2.

Sverige senast i vm

Sverige i fotbolls VM 1954

Sverige deltog inte i VM 1954.

Sverige i fotbolls VM 1950

Sverige hade en av sina bästa trios under detta år. Problemet var dock att fotbollsförbundet inte tillät utlandsproffsen vara med. Därför uteblev Grenoli, dvs. Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm. Istället var det Lennart Nacka Skoglund och Hasse Jeppson som var Sveriges största spelare i turneringen. Även ’Rio’ Kalle Svensson växte fram som hjälte i turneringen där Sverige slutade på tredjeplats.

Sverige i fotbolls VM 1946

Även detta år spelade man inget VM på grund av andra världskriget.

Sverige i fotbolls VM 1942

Detta år spelade man inget VM på grund av andra världskriget.

Sverige i fotbolls VM 1938

I denna turneringen slutade Sverige på fjärde plats. Man gjorde det efter att ha slagit Kuba med hela 8-0 i kvartsfinalen. Man blev dock utslagna i semifinalen mot Ungern och i bronsmatchen förlorade man med 4-2 mot Brasilien.

Sverige i fotbolls VM 1934

Detta var Sveriges första Fotbolls-VM någonsin. Man slog bland annat Argentina med 3-2. I kvartsfinalen förlorade man dock mot Tyskland, detta med 2-1.

Sverige i fotbolls VM 1930

Detta var första året som världsmästerskapen i fotboll anordnades. Sverige bojkottade dock turneringen då den inte spelades i Europa.

Sverige i VM senast

Läs mer om VM 2018 i Ryssland

Silly Season har tagit fram allt inför fotbolls-VM 2018. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2018 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för fotbolls-VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2018 och bäst odds på fotbolls VM.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply