Guide Melodifestivalen 2022: allt du behöver veta om Mello 2022!

Guide Melodifestivalen 2021 allt du behöver veta om Mello 2021!

Guide till Melodifestivalen 2022?

Guide till Melodifestivalen 2022 ? Här har du allt du behöver veta om Melodifestivalen 2022. Melodifestivalen drar igång lördagen den 2 februari och i och med detta inleds schlagersäsongen detta år. Under sex veckor framöver tävlar 42 artister om segern i Mello 2022. Här är guiden till allt du behöver veta om Melodifestivalen och hur schlagertävlingar fungerar.

När börjar Melodifestivalen 2022?

När börjar Melodifestivalen 2022? Vilket datum börjar Melodifestivalen 2022? Melodifestivalen 2022 börjar lördagen den 6 februari 2022 i Stockholm där den första deltävlingen körs och Melodifestivalen 2022 avslutas sex veckor senare på Annexet i Stockholm lördag den 13 mars 2022.

Guide Melodifestivalen 2021

Hur funkar Melodifestivalen?

Vi har nu tagit fram en Guide Melodifestivalen 2022. Alla artister tävlar med sina nyskrivna låtar. Vinnaren i Melodifestivalen 2022 får representera Sverige i Eurovision Song Contest i maj 2022. Melodifestivalen är uppdelad i fyra deltävlingar. Två låtar går vidare till final från varje deltävling och två låtar hamnar i Andra Chansen.

Hur många går vidare till final från Andra Chansen? Från Andra Chansen går fyra vidare till final i Melodifestivalen.

Hur många går vidare till final i Melodifestivalen? Totalt är det 12 som går vidare till finalen. Det är 12 låtar som gör upp i finalen på Annexet i Stockholm under lördag den 13 mars 2022.

Vilka får vara med i Melodifestivalen?

Vem ska vara med i Melodifestivalen 2022? Nedan går vi igenom vilka artister som är med i Melodifestivalen 2022.

Får vem som helst vara med i Melodifestivalen? Ja, vem som helst kan skicka in en låt. Dock gör man skillnad på de som varit med tidigare och de som aldrig varit med tidigare. Ifall någon av upphovsmännen bakom låten tidigare har gett ut minst en låt, så hamnar bidraget i Ordinarie tävling. Ifall upphovsmännen aldrig gett ut något tidigare, hamnar bidraget i Allmänhetens tävling.

Hur väljs låtarna ut? En jury väljer ut 14 av de 28 tävlande låtarna. Juryn måste ta med minst fem låtar från Allmänhetens tävling till sin interna slutomröstning – men det finns inga garanterade platser för de bidragen. SVT väljer sedan de resterande 14 låtarna. Något att tänka på är att låtarna inte får vara utgivna sedan tidigare.

Hur många gånger får man vara med i Melodifestivalen? Man kan vara med hur många gånger som helst.

Får man betalt för att vara med i melodifestivalen? Nej, man får inte betalt för att vara med i Melodifestivalen.

Guide Melodifestivalen 2021

Hur röstar man på Melodifestivalen?

Hur röstar man på Melodifestivalen? Du kan kan rösta genom Melodifestivalens app i din mobiltelefon. I appen kan du ge maximalt 5 röster per bidrag, genom att klicka på ett hjärta i appen – och det är gratis. Mello Appen finns för både Android och Iphone och är gratis att ladda ned.

Du kan även ringa eller sms:a in dina röster, men det kostar pengar. Tänk på att det finns ett billigt och ett dyrare nummer där en del av pengarna går till Radiohjälpen.

Var uppmärksam och välj rätt nummer. Numren kommer att visas i rutan under TV sändningen på SVT.

Vilka är programledarna i Melodifestivalen 2022?

Programledarna i Melodifestivalen 2022 är David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson. Här kan du läsa mer om programledarna i Melodifestivalen.

Vilka artister är med i Melodifestivalen 2022?

Vilka artister är med i Melodifestivalen 2022? Vilka artister ska vara med i Melodifestivalen 2022. Här är alla artister som ska vara med i Melodifestivalen 2022 i de olika deltävlingarna runt om i Sverige.

Artister i deltävling 1, Linköping: The Mamas, Suzi P, Robin Bengtsson, Malou Prytz, OVÖ, Sonja Aldén, Felix Sandman

Artister i deltävling 2, Göteborg: Klara Hammarström, Thorsten Flinck, Dotter, Méndez feat. Álvaro Estrella, Linda Bengtzing, Paul Rey, Anna Bergendahl

Artister i deltävling 3, Luleå: Mariette, Albin Johnsén, Drängarna, Amanda Aasa, Anis Don Demina, Faith Kakembo, Mohombi

Artister i deltävling 4, Malmö: Frida Öhrn, William Strid, Nanne Grönvall, Victor Crone, Ellen Benediktson & Simon Peyron, Jakob Karlberg, Hanna Ferm.

Här kan du läsa mer om artisterna och deltagarna i Melodifestivalen och städerna i Melodifestivalen.

Allt du behöver veta om Mello 2021!

Vilka artister är segertippade?

Vem vinner Melodifestivalen 2022? Vilka artister är favoriter att vinna Melodifestivalen 2022? Hittills har det främst handlat om Eric Saade. Tillsammans med det välkända ansiktet Danny Saucedo är de två favoriterna till att vinna tävlingen. Tittar vi på Melodifestivalen odds 2022 är han favorit till att vinna den svenska versionen. De har både Dotter och Tusse som toppfavoriter att vinna Melodifestivalen:

Deltagare Vinnarodds Plats 1-3
Danny Saucedo Se odds Se odds
Eric Saade 5.50 Se odds
Dotter 6.50 Se odds
Tusse 7.50 Se odds
The Mamas 8.00 Se odds
Charlotte Perrelli 16.00 Se odds
Paul Rey 18.00 Se odds
Anton Ewald 21.00 Se odds
Mustasch 24.00 Se odds
Frida Green 26.00 Se odds
Kadiatou 26.00 Se odds
Klara Hammarström 36.00 Se odds

Se oddset för alla artister här =>

Följ resultaten i Melodifestivalen live och se vår lista med Melodifestivalen vinnare genom åren.

Vart kan man följa Melodifestivalen?

Det är SVT som kommer att sända Melodifestivalen på TV. Så det bästa sättet att följa Melodifestivalen är hemma tillsammans med vänner och familj.

Läs mer om Melodifestivalen 2022

Om man är intresserad av att läsa mer om Melodifestivalen 2022 och hålla sig uppdaterad med den senaste informationen kan man kolla in våra andra artiklar på ämnet.

Läs mer om Melodifestivalen resultatMelodifestivalen artister, Melodifestivalen deltagare, Melodifestivalen låtar, Melodifestivalen oddsMelodifestivalen vinnare genom tiderna, Melodifestivalen datum, Melodifestivalen städer samt hos SVT och Eurovision song contest.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply