• Error, no group ID set! Check your syntax!

LISTA: Tio bästa landslagen i historien

LISTA: Tio bästa landslagen i historien

De tio bästa landslagen någonsin

Ända sedan den första internationella matchen någonsin sparkades av mellan England och Skottland 1872 i Glasgow, så har den internationella fotbollen setts på som höjdpunkten av fotboll. Landslagsfotboll för människor samman på ett sätt som få andra saker kan göra. På senare tid har dock mer och mer människor börjat anse att klubbfotbollen är ännu bättre och att det är svårare att vinna Champions League än VM. Det finns idag över 209 landslag som FIFA känner till. Under alla år som gått sedan den där första matchen så finns det några lag som står ut och som behållt en fin form. Länder som Tyskland, Italien och Brasilien har konsekvent levererat bra formstarka lag som kvalificerar sig till nästan varenda stor turnering och gör bra ifrån sig också. Sen finns det de länder som har så kallade gyllene generationer, som kan vara jätteframgångsrika för att sedan plötsligt låta luften gå ur som i en ballong och underprestera.

Tio bästa landslagen genom alla tider

Vi kommer här att gå igenom individuella landslag och inte kolla på vilka landslag som är de bästa landslagen eller de sämsta landslagen i fotboll. Det handlar alltså om generationer av landslag som har stått ut lite extra med sina prestationer. Bilderna kommer från Bildbyrån och Thesportster. Någonting annat som står ut och är värt att kika på är våra andra listor som vi på Silly Season Sverige har skrivit, till exempel Zlatan Ibrahimovic 10 bästa citat, sju fotbollsspelare som representerat mer än ett landslag och tio spelare som är bättre i landslaget som är väldigt intressanta.

10. England 1966-1968

LISTA: Tio bästa landslagen i historien

Englands landslag 1966 bestod av en kärna av duktiga spelare. Gordon Banks i mål, Bobby Moore i defensiven och Bobby Charlton på mittfältet, tre av de bästa spelarna på sina positioner i fotbollshistorien. Lägg till spelare som Geoff Hurst, med sitt hattrick i VM-finalen, en spelare som har varit avbytare för Jimmy Greaves under hela turneringen. England hade också en tuff utmaning, inte bara i form av värdnation utan också då de lottades riktigt tuffa motståndare i form av Uruguay, Argentina, Portugal och senare Västtyskland på vägen till att få lyfta VM-trofén, enda gången i landets historia.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply