Topp 15 Världens rikaste fotbollsspelare

Världens rikaste fotbollsspelare

Topp 10 Rikaste fotbollsspelare i världen

Vilka är världens rikaste spelare? Spelarlönerna och sponsorkontrakten inom fotbollen blir allt högre för varje år och tack vare det blir spelarna i den absoluta toppen allt rikare. I sin årliga lista över världens rikaste spelare listar Goal de spelare som har tjänat mest genom åren. Listan över världens rikaste fotbollsspelare baseras alltså på de spelare som äger mest pengar till och med utgången av 2015. Se och spela på sport live =>

Topp 15: Världens rikaste spelare

Listan nedan avser inte de som har tjänat mest under 2014 eller 2015 utan listar de spelare som har högst eget kapital. Alltså de spelare som äger mest pengar och har störst förmögenhet under 2014/2015.

15. Francesco Totti – AS Roma – 553 miljoner kronor.
14. Franck Ribery – Bayern München – 562 miljoner kronor.
13. Yaya Touré – Manchester city – 572 miljoner kronor.
12. Steven Gerrard – LA Galaxy – 590 miljoner kronor.
11. Gianluigi Buffon – Juventus – 627 miljoner kronor.
10. Bastian Schweinsteiger – Manchester United – 692 miljoner kronor.
9. Frank Lampard – New York City FC – 738 miljoner kronor.
8. Ronaldinho – Klubblös (senast Fluminense) – 765 miljoner kronor.
7. Samuel Eto’o – Antalyaspor – 802 miljoner kronor.
6. Kaka – Orlando City – 885 miljoner kronor.

Topp 15: Världens rikaste spelare

På femte plats hittar vi Wayne Rooney, som sedan han växte upp i den slitna och fattiga Liverpool-förorten Croxteth lyckats samla ihop hela 950 miljoner kronor under sina år i Manchester United och Everton. Wayne Rooney är en av världens rikaste fotbollsspelare med 950 miljoner kronor i förmögenhet.

3. Neymar är en av världens rikaste fotbollsspelare  – 1 miljard kronor

Neymar har under det senaste året tagit rollen som ett av fotbollsvärldens nya reklamansikten och han har verkligen tjänat sina pengar på det. Den brasilianska yttern äger nämligen hela 1245 miljoner kronor – alltså över en miljard svenska kronor. Neymar är den tredje rikaste fotbollsspelaren i världen med 1845 miljoner kronor i förmögenhet.

Cristiano Ronaldo är världens rikaste fotbollsspelare med 2 miljarder kronor i förmögenhet.

Precis som i fallet med Ballon d’Or är det en viss portugis vi hittar längst upp. Cristiano Ronaldo, som även var rikast förra året, är god för närmare 2 miljarder – för att vara exakt hela 1937 miljoner kronor.

(1.) Världens rikaste fotbollsspelare 2021: Faiq Bolkiah: 160 miljarder kronor

Visserligen är Neymar, Messi eller Ronaldo några av världens rikaste fotbollsspelare. Däremot så finns en okänd spelare som många menar är världens rikaste fotbollsspelare, nämligen Faiq Bolkiah. Han är 19 år gammal och uppges ha tillgång till en förmögenhet på 160 miljarder kronor. Faiq har inte ens gjort sin debut som seniorspelare, men har representerat flera stora Premier League-klubbars reservlag. Faiq spelade bland annat senast i Uefa Youth League för Leicester. Därutöver har han även spelat fem landskamper och gjort ett mål för Brunei.

Det är det som gör honom till ”världens rikaste fotbollsspelare”. Faiq Bolkiahs osannolika rikedom grundar sig i att han är brorson till sultanen av Brunei, Hassanal Bolkiah, som är en av världens rikaste kungligheter.

Jefri Bolkiah är Faiqs pappa och han har genom åren spenderat pengar ganska friskt. Inför sin 50-årfest så betalade han bland annat Michael Jackson drygt 120 miljoner kr.

Frågan är ifall Faiq i egenskap av brorson till sultanen av Brunei kan tillgodogöra sig dennes förmögenhet på över 160 miljarder kronor? Nej, det tycker inte vi. Dock tyckte vi att det var kul att ta med honom i vår lista ändå.

Världens rikaste fotbollsspelare

Fler listor med rika spelare, tränare och klubbar i världen

Här kan du se andra listor med rika spelare, tränare och klubbar:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply