Topp 10 Världens rikaste fotbollsspelare

Zidane öppnar för att hämta tillbaka Cristiano Ronaldo

Topp 10 Rikaste fotbollsspelare i världen

Vilka är världens rikaste spelare? Spelarlönerna och sponsorkontrakten inom fotbollen blir allt högre för varje år och tack vare det blir spelarna i den absoluta toppen allt rikare. I sin lista över världens rikaste spelare listar Wealthy Gorilla de spelare som har tjänat mest genom åren. Listan över världens rikaste fotbollsspelare baseras alltså på de spelare som äger mest pengar till och med utgången av 2023, det vill säga vad har fotbollsspelare i net worth eller förmögenhet. Se och spela på fotboll live =>

Världens rikaste fotbollsspelare

Topp 10: Världens rikaste spelare

Listan nedan avser inte de som har tjänat mest under 2023 utan listar de spelare som har högst net worth. Alltså de spelare som äger mest pengar och har störst förmögenhet under 2023.

10. David de Gea – klubblös (senast Manchester United) – 814 miljoner kronor.
9. Sergio Ramos – Sevilla – 869 miljoner kronor.
8. Robert Lewandowski – Bayern München – 923 miljoner kronor.
7. Mohamed Salah – Liverpool – 977 miljoner kronor.
6. Kylian Mbappé – PSG – 1,032 miljarder kronor.

Topp 15: Världens rikaste spelare

På femte plats hittar vi den förre Barcelona-spelaren Andres Iniesta som nu spelar för Emirates i Förenade Arabemiraten efter några år i japanska Vissel Kobe. Andres Iniesta är en av världens rikaste fotbollsspelare med $120 miljoner eller 1,303 miljarder kronor i förmögenhet.

Newcastle ser över möjligheterna att värva Neymar

3. Neymar är en av världens rikaste fotbollsspelare – 2,172 miljarder kronor

Neymar slog igenom tidigt och var snabb med olika reklam- och sponsorsamarbeten. Han har verkligen tjänat sina pengar på det. Den brasilianske yttern äger nämligen hela $200 miljoner, över 2 miljarder svenska kronor. Neymar är den tredje rikaste fotbollsspelaren i världen med 2,172 miljoner kronor i förmögenhet.

Cristiano Ronaldo världens bäste straffläggare

Cristiano Ronaldo är världens näst rikaste fotbollsspelare med 5,431 miljarder kronor i förmögenhet eller $500 miljoner i net worth. Portugisen är framför allt känd för sina år i Manchester United och Real Madrid, men håller numera till i Al Nassr i Saudiarabien.

Tio fakta om Lionel Messi du inte visste

(1.) Världens rikaste fotbollsspelare 2023: Faiq Bolkiah: 200 miljarder kronor

Visserligen är Neymar, Messi och Ronaldo några av världens rikaste fotbollsspelare. Däremot så finns en okänd spelare som många menar är världens rikaste fotbollsspelare, nämligen Faiq Bolkiah. Han är 25 år gammal och uppges ha tillgång till en förmögenhet på 200 miljarder kronor.

Faiq Bolkiahs osannolika rikedom grundar sig i att han är brorson till sultanen av Brunei, Hassanal Bolkiah, som är en av världens rikaste kungligheter.

Jefri Bolkiah är Faiqs pappa och han har genom åren spenderat pengar ganska friskt. Inför sin 50-årfest så betalade han bland annat Michael Jackson drygt 120 miljoner kronor.

Frågan är ifall Faiq i egenskap av brorson till sultanen av Brunei kan tillgodogöra sig dennes förmögenhet på över 200 miljarder kronor? Nej, det tycker inte vi. Dock tyckte vi att det var kul att ta med honom på vår lista ändå. Se och spela på fotboll live =>

Världens rikaste fotbollsspelare

Fler listor med rika spelare, tränare och klubbar i världen

Här kan du se andra listor med rika spelare, tränare och klubbar:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply