Lista: Världens kortaste fotbollsspelare

4) Jafal Rashed Al-Kuwari  – längd: 155 cm

Jafal Rashed Al-Kuwari är nummer fyra på vår lista med sina 155 cm. Al-Kuwari spelade för Al Sadd, ett lag från Qatar, under hela sin karriär från 1990 till 2009, då han lade av. Han representerade även Qatar i landslagssammanhang från 1992 till 2002 och spelar fortfarande strandfotboll för landslaget.

3) Marcin Garuch – längd: 155 cm

Marcin Garuch, bilden ovan, uppgår till 1,55 m. Garuch är en polsk medborgare och spelar för en klubb som heter OFK Grbalj och som spelar i Prva Crnogorska Liga i Montenegro. Garuch är 28 år gammal och känd för att vara en snabb yttermittfältare.

Andra populära listor:

2) Daniel Alberto Villalva Barrios  – längd: 154 cm

Daniel Villalva är med sina 1.54 cm nummer två på vår lista över kortaste fotbollsspelare på planeten. Villalva är från Argentina och spelar som anfallare för Veracruz sedan 2014. Bortsett från att vara den kortaste spelaren i laget, har Villalva också en annan unik egenskap till sitt namn. 2009, blev han den yngste spelaren att spela för River Plate på 16 år, 7 månader och 2 dagar.

Denna 24-åriga anfallare har också representerat Argentina 2009 i U-17 VM. Mycket väntas från denna unge i framtiden, dock har han ännu inte blivit uppkallad för Argentinas a-lag.

1) Elton José Xavier Gomes – längd: 154 cm

Tillslut är vi framme vid nr.1 på vår lista med världens kortaste spelare. Den kortaste fotbollsspelaren på planeten är 1.54m, Elton Gomes. En brasilianare som spelar som en attackerande mittfältare för Al-Mesaimeer i Qatar. Elton började sin karriär i brasilianska Corinthians 2004 och har sedan dess spelat för en rad olika klubbar, bland annat Steaua Bukarest. Hans starka prestationer ledde till fansen röstade in honom i lagets bästa elva på 10 år. Han ligger på förstaplats över världens kortaste fotbollsspelare.

Detta var alltså listan med världens kortaste fotbollsspelare. Lämna gärna en kommentar om du gillade den eller om du har tips och idéer för fler listor.

Lista med världens kortaste fotbollsspelare och andra populära listor:

Sidor: 1 2

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply