Lista: Världens kortaste fotbollsspelare

Världens kortaste fotbollsspelare

Vem är världens kortaste fotbollsspelare? Vem är den kortaste fotbollsspelaren i världen? Då vi redan upprättat en lista som behandlar de längsta fotbollsspelarna i världen så tänkte vi att det vore intressant att ta reda på deras motsatser, nämligen korta fotbollsspelare. Vilka är de kortaste fotbollsspelaren i världen. Vem är världens minsta fotbollsspelare? Det var några av frågorna vi ställde oss inför skapandet av denna lista med världens kortaste fotbollsspelare.

Världens minsta fotbollsspelare

Världens kortaste fotbollsspelare? Under en väldigt, väldigt lång tid ansågs fotbollen vara en stor och lång mans spel där den fysiska förmågan var mer avgörande än den mentala och tekniska möjligheter. Korta och spelare ansågs länge vara en risk jämfört med stora, starka och muskulösa spelare som kunde använda sin storlek bättre.

Dock har den senaste tidens händelser inom fotbollen ändrat denna syn, då några av de allra minsta och kortaste spelarna skrivit historia och visat sig vara de allra bästa fotbollsspelarna.  Spelare såsom Messi, Mata och Cazorla som med sin låga tyngdpunkt numera anses ha möjligheter och fördelar jämfört med sina stora motsvarigheter.

Kriteriet som vi utgått ifrån när vi sammanställt denna lista för att besvara vår inledande fråga om ”vem är den kortaste fotbollsspelaren i världen” är att fotbollsspelaren ifråga ska ha spelat någon form av professionell fotboll under sin karriär.

Här är vår lista över de kortaste fotbollsspelarna som har gjort en inverkan på fotbollsarenan, men innan vi går in på den kan vi passa på att tipsa om några av våra andra populära listor, som fem saker Cristiano Ronaldo kan köpa med sin nya lön, åtta gånger José Mourinho har hyllat Lionel Messi och tio stjärnor som tjänar mindre än Martin Ödegaard, som man kan kika på efter denna lista.

10) Levi Porter – Längd: 160 cm

Engelsmannen Levi Porter är nummer 10 på vår lista och han har 1.60 centimeter att komma med. Porter spelar för Shepshed Dynamo som spelar i Midland Football League, en semi-professionell fotbollsliga på nivå 9-12 i det engelska liga. Han började sin karriär i Leicester City och har tidigare representerat lag som Histon och Oadby Town. Porter är en ytter som även har representerat England på ungdomsnivå.

9) Maximiliano Nicolás Moralez  – längd: 160 cm

Lista: Världens kortaste fotbollsspelare

Även Maximiliano Moralez står på 1.60 cm. Moralez är en argentinsk, offensiv mittfältare och spelar nu för León, som är en mexikansk fotbollsklubb. Innan representerade Moralez italienska Atalanta i några år. Hans smeknamn är Frasquito, vilket kan översättas till ”lilla flaskan”.

Men låt inte hans storlek lura dig. Moralez var en del av Argentinas 2007 FIFA WC U-20 titel vinnande lag, då han spelade tillsammans med storheter som Sergio Agüero och Mauro Zarate. Hans bedrifter i turneringen ledde till att han efteråt stod som den tredje bästa målgöraren och näst bästa spelaren bakom Sergio Agüero.

8) Madson Formagini Caridade – längd 160 cm

En annan spelare som enbart mäter 1.60 cm i höjd är Madson Formagini Caridade, som för närvarande spelar för Al-Khor i Qatar, som han har representerat sedan 2012. Caridade kommer från Brasilien och började sin karriär i Vasco da Gama innan den offensive mittfältaren gick till Santos för att senare ansluta till Al-Khor.

7) Rui Gil Soares de Barros – Längd 1,59 cm

På 1,59 cm kommer Rui Barros in som nummer sju på vår lista. Barros är en före detta spelare som tidigare har spelat i storlag som Porto, Juventus och Marseille på 80-talet och 90-talet. Han har även jobbat i Porto som assisterande tränare och jobbar numera som assistent i den portugisiska klubben.

Andra populära listor:

6) Benedict Vilakazi – längd: 157 cm

Benedict Vilakazi är näste spelare på listan, på plats nummer sex och 1.57 cm över havet. Vilakazi är en sydafrikansk spelare som sedan 2013 spelar för Botswana Meat Commission i Botswana Premier League i Botswana. Vilakazi har tidigare spelat i klubbar som Orlando Pirates och AaB Aalborg. Vilakazi har på grund av sina ledaregenskaper på planen fått smeknamnet ”lilla Napoleon” och låter inte sin storlek stoppa honom.

5) Samuel Peter Lee  – längd: 157 cm

Om namnet låter bekant är det för att Samuel ”Sammy” Lee var först en spelare och sedan assisterande manager i Liverpool, som arbetar med spelare som Graeme Souness, Gerard Houllier och Rafa Benitez. Lee var också assistent till Sam Allardyce på Bolton 2005-2007, och hans gestalt ledde till fansen kallar honom ”Little Sam”, i motsats till Allardyce som kallades ”Big Sam”.

Men innan hans tränardagar så var Lee även en framstående fotbollsspelare, som gjorde nästan 200 matcher för Liverpool mellan 1976 och 1986.

Andra populära listor:

Sidor: 1 2

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply