LISTA: Världens bäst betalda fotbollsspelare 2016/2017

LISTA: Världens bäst betalda fotbollsspelare 2016/2017

Världens bäst betalda fotbollsspelare

Världens bäst betalda spelare? Vilken fotbollsspelare tjänar mest i världen 2016/2017? Hur mycket tjänar Zlatan Ibrahimovic i lön? Hur mycket tjänar Cristiano Ronaldo i lön? Vad har Leo Messi i inkomst? Frågorna är många när det kommer till hur mycket världens rikaste fotbollsspelare tjänar och vilka som är de rikaste fotbollsklubbarna i världen 2017.

Världens mest betalda fotbollsspelare

Världens största fotbollsklubbar omsätter otroliga summor varje år och de största utgifterna är lönerna som man betalar ut till sina superstjärnor. Lönerna som spelarna tjänar läggs på allt från fastigheter till kläder och bilar. Några av världens bäst betalda fotbollsspelare som har de dyraste och snabbaste bilarna är Cristiano Ronaldo, Leo Messi och Zlatan Ibrahimovic.

Bäst betalda fotbollsspelare i världen 2017

Vilka är det bäst betalda fotbollsspelarna i världen 2016/2017? Nu har Daily Mirror sammanställt en lista med de tio fotbollsspelare som tjänar mest i världen och flera av spelarna är även de bäst betalda spelarna i Europa. Listan omfattar endast spelarlöner och alla bilder är hämtade från Bildbyrån.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat listor och artiklar som läst av flera tiotusentals läsare var dag. De har handlat om allt från Real Madrid lönelista och FC Barcelonas löner till 2000-talets bästa anfallspar och världens bäst betalda tränare. Ta gärna en titt på de efter att vi tagit reda på vem som tjänar mest i fotbollsvärlden när det kommer till världen.

10. Wayne Rooney

Världens bäst betalda fotbollsspelare

KlubbVeckolön (£)Kontraktslängd
Manchester United260.0002019

Den första spelaren på listan är Wayne Rooney som även är en av de bäst betalda spelarna i Manchester United. På senare år har lönekuvertet dock inte alls varit en avspegling av spelet på planen.

9. Graziano Pelle

Fotbollsspelare tjänar mest

KlubbVeckolön (£)Kontraktslängd
Shandong Luneng260.0002018

På nionde plats finner vi ingen annan än Graziano Pelle som efter succén i EM 2016 lämnade Premier League för spel i Shandong Luneng där han tjänar 260.000 – i veckan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply