LISTA: Tränare som vunnit Champions League som spelare

3) Johan Cruyff

LISTA: Tränare som vunnit Champions League som spelare

Titlar som spelare Titlar som tränare
3 1

Johan Cruyff var en person som förändrade fotbollen, speciellt i Barcelona där han tog samtliga titlar. 1971,72 och 73 vann han titeln som spelare och 1994 som tränare för den spanska storklubben.

2) Giovanni Trapattoni

Titlar som spelare Titlar som tränare
2 1

Näst först på listan hittar vi italienaren som vann Champions League vid tre tillfällen. Som spelare blev det guld 1963 och 1969 med AC Milan medan guldet som tränare kom 1985 med Juventus.

Vi ställer oss nu frågan om Trappatoni kommer att ta fler titlar som tränare. För närvarande verkar det inte så då han inte ser ut att ta över något storlag.

1) Miguel Muñoz

Titlar som spelare Titlar som tränare
3 2

Sist men inte minst hittar vi Miguel Muñoz som var tränare i Real Madrid under 14 säsonger. Där vann han fem CL-titlar varav tre som spelare och två som tränare. Detta var under tiden då Europacupen som den då hette var en turnering där lag blev inbjudna och inte bestod av de bästa lagen i Europa.

Detta var listan med tränare som vunnit Champions League som spelare. Kolla gärna in listorna nedan. Där hittar du allt om Champions League och spelarna som vunnit turneringen.

Läs mer om Champions League på Silly Season Sverige

Sidor: 1 2

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply