Topp tio: Yngsta målgörarna i Premier League

Topp tio Yngsta målgörarna i Premier League

Premier Leagues tio yngsta målgörare

Det är inte många saker som kan få en fotbollssupporter att bli mer exalterad än när ett ungt prospekt, en lovande talang, får speltid och visat sig vara excellent, och dessutom toppar av det hela med ett mål. I det ekonomiska klimat vi lever i, där transfersummorna bara stiger, känns det om möjligt ännu bättre när en ung och lovande akademispelare kliver fram och visar upp sig, vare sig det handlar om målvakter, ligans bästa försvarare, mittfältare eller – som i det här fallet – anfallare mer eller mindre. I Premier Leagues 25-åriga historia finns det en del av dessa fräscha ansikten, som mycket väl kan ha startat igång sina karriärer med de där målen de gjorde som unga.

Engelska toppligan allra yngsta målskyttar

Vi skall nu ta oss en titt på Premier Leagues yngsta målgörare, och vad som hände med dem sedan, men först vill vi bara passa på att tipsa om en del andra listor som vi har.

10. Danny Cadamarteri (Everton)

Topp tio Yngsta målgörarna i Premier League

Ålder: 17 år och 338 dagar

Motståndare: Barnsley

Cadamarteri dök upp på scenen säsongen 1997/98 och gjorde mål mot Barnsley, och kort därefter även i Merseyside-derbyt. Hans karriär blev dock inte riktigt så som han föreställde sig, och den dreadlock-försedde talangen åkte ut på tour i Storbritannien, där han spelade i en drös olika lag, men lyckades aldrig etablera sig. Han spelade i lag som Bradford City (två sejourer), Leeds United, Sheffield United, Grays Athletic, Leicester City, Doncaster Rovers, Huddersfield Town (två sejourer), Dundee United och tillsist Carlisle United.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply