LISTA: Topp fem bästa inhopparna genom tiderna

LISTA: Topp fem bästa inhopparna genom tiderna
LISTA: Topp fem bästa inhopparna genom tiderna

foto: bildbyrån

Fem bästa inhopparna genom tiderna

Bästa inhopparna genom tiderna? Världens bästa inhoppare? Fotbollens bästa byten? Supersubs 2017? De bästa inhopparna någonsin? Det finns många olika typer av fotbollsspelare, det vet vi om. Vissa är skickliga tekniskt. De kan finta av praktiskt taget hela laget med några läcker sulfinter, eller som Ronaldinho – med dribblingar du inte visste existerade.

Andra spelare kanske inte kan jonglera med bollen mer än två gånger, men de är taktiskt disciplinerade och sliter som vargar ute på planen. Ofta är de mittbackar eller defensiva mittfältare, innermittfältare, balansspelare som brukar beskrivas som tränarnas favoritspelare. De skulle aldrig tänka sig att dra en helikopterfint på mittplanen, eller ens på offensiv planhalva, och de skulle inte heller komma på tanken att jogga hem när det andra laget kontrar.

Världens bästa inhoppare i fotboll

Sen finns det rena målskyttar, de som kan lukta till sig en målchans på flera mils avstånd, de som alltid står rätt placerade inne i straffområdet för att göra de ”enkla målen” för att de är på rätt plats att slå in en målvaktsretur eller kanske en banal sidopassning från en lagkamrat.

Men så finns det de spelarna som är bäst som inhoppare, de är lite ovanligare. För de flesta fotbollsspelarna vill starta matcher och spela så mycket som möjligt, men de här fungerar inte riktigt likadant. De trivs med att komma in de sista 20, 15, 10, ja, kanske fem minuterna och avgöra matcher på. Det är om dessa spelare som dagens lista kommer att handla om.

Vilka är de fem bästa inhopparna genom tiderna?

Bästa inhopparna genom tiderna? Följ med Silly Season Sveriges lista om de fem främsta inhopparna i världshistorien! Vilka är spelarna? Var spelade de och när? Vi ger dig allt du behöver veta om de bästa inhopparna i fotbollens historia. När du sedan läst den här listen ger vi dig tips om fler listor som du kan ta del av.

5. Henrik Larsson, Manchester United och Barcelona

LISTA: Topp fem bästa inhopparna genom tiderna

foto: bildbyrån

Vår svenske slitvarg uppe på topp, men Henrik Larsson var inte bara en löpstark anfallare, han hade dessutom ett öga för mål. Både i Celtic och Barcelona visade han upp sina kvaliteter, och när han efter en säsong i Helsingborgs IF fortsatt prestera ringde Sir Alex Ferguson. I United gjorde han inhopp i båda ligan, FA-cupen och Champions League som inhoppare, och blev snabbt en favorit på Old Trafford och hos Ferguson. Han kanske främsta inhopp var dock i CL-finalen för Barcelona mot Arsenal när han assisterade Belletti till det avgörande 2-1-målet.

4. David Fairclough, Liverpool

Det finns många framgångsrika Liverpool-spelare genom tiderna, David Fairclough var en av dessa. Han gjorde sig också känd som ett sylvasst anfallsvapen när kom direkt från bänken. Sammanlagt gjorde Fairclough 55 mål på 154 matcher i The Reds-tröjan. 18 av dessa kom på 62 inhopp, vilket är imponerande statistik.

3. Roger Milla, Kamerun

Fyra mål på 0 startade matcher – det är statistik som de flesta superstjärnor skulle vara tacksamma för. Roger Mila fick aldrig något riktigt stort genombrott, men han fick i alla fall glänsa i VM 1990. I gruppspelet blev han inbytt och målskytt i samtliga matcher. I åttondelsfinalen likaså. När Kamerun sen tog sig an England i kvartsfinalen blev Milla inbytt i slutet och fixade straff åt afrikanerna. England vann förvisso matchen, men Roger Milla tog sin i många fotbollsälskares hjärtan under det här mästerskapet.

Sidor: 1 2

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply