Topp 3 mest överraskande händelserna i Real Madrid

Det finns flera stora klubbar inom den europeiska toppfotbollen. Det talas om Manchester United, PSG, Bayern München och Barcelona. Men, kungen på tronen dit där de flesta spelarna någon dag vill spela är trots allt Real Madrid.

Likt Ferrari i Formel-1 har Real Madrid en helt unik dragningskraft som i princip inga andra lag kommer i närheten av. Det har medfört att de kunnat attrahera spelare och ha laguppställningar som skämt bort fansen ordentligt under åren som gått.

Vissa av dessa har varit dyrare än andra, och fler kan det bli i framtiden. De av oss som är lite äldre minns med nostalgi hur Florentino Perez värvade ihop sitt drömlag, Galácticos.

På den tiden fanns det inte några spelbolag som erbjöd spel på transfers och andra händelser utanför fotbollsplanen. Sedan dess har väldigt mycket förändrats. Idag kan du välja bland flera olika bettingsidor med Swish där du med oddsens hjälp kan se hur sannolik en övergång är. Troligtvis hade en av de mest överraskande händelserna i Real Madrids historia varit möjlig att spela på om spelmarknaden på den tiden sett ut som den gör idag. Vi talar om Figos övergång från Barcelona.

Luis Figos övergång från Barcelona till Real Madrid

Övergången som Luis Figo gjorde mellan ärkerivalerna i spansk fotboll har gått till historien som en av de mest förvånande, oväntade transferaffärerna i fotbollshistorien. Det var tidigare outforskad mark att ta detta steg. Det är nu över 20 år sedan övergången inträffade och det är fortfarande en av de mest kontroversiella händelserna någonsin inom sillyseason. Kostnaden

När portugisen återvände till Camp Nou 2022 fick han ett grishuvud kastat mot sig. Så stark var fansens avsky mot det svek de upplevde från hans sida.

Övergången kostade klubben 37.4 miljoner pund vilket var en rekordsumma på den tiden. Fram till dess var Hernan Crespos övergång från Parma till Lazio för 36 miljoner pund rekordhållare.

Thomas Gravesen blev en Galáctico

Efter att klubben valt att lägga sitt krut på att rekrytera stjärnor likt David Backham, Ronaldo, Luis Figo och fler där till uppstod ett vakuum. Den defensiva mittfältaren Claude Makélélé hade sålts till Chelseas nysatsning och på mittfältet hade ett stort hål uppstått.

Det var många som tappade hakan när valet väl föll på Thomas Gravesen. Att förställa sig honom och Zidane på mittfältet var svårt. Sejouren blev kortvarig, endast en säsong innan han såldes till Celtic.

Klubben adderade kungakronan till sitt emblem

För fotbollsklubbar är klubbemblemet en väldigt viktig symbol för att skapa sammanhållning. Dock har Real Madrid vid flera tillfällen i sin tidigare historia bytt emblem.

Bland annat när kung Alfons XIII beslutade att ge Los Blancos rätten att addera den kungliga kronan till sitt klubbemblem. Det skedde under Pedro Parages tid som president 1941 och det var andra gången klubbens emblem ändrades under hans tid vid makten.

Från supportrarnas perspektiv är det glädjande nog den senaste gången som klubben faktiskt bytte klubbmärke. Det är något de kan vara stolta över i en tid då andra storheter inom europeisk toppfotboll likt Juventus har bytt klubbemblem så sent som 2017 av kommersiella skäl.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365