Topp 10: Världens största fotbollsarenor

Topp 10: Världens största fotbollsarenor

10 största fotbollsarenorna i världen

Världens största fotbollsarena? Vilka är världens största fotbollsarenor utifrån kapacitet? Tidigare har vi gått igenom världens största arenor, men nu ska vi endast fokusera på rena och stora fotbollsarenor i världen. Finns det stora fotbollsarenor i världen som enbart används till fotboll? Nja, nästan alla arenor och stadion är s.k multisportarenor och multisportstadion som används för flera sporter.
 Topp 10- Världens största fotbollsarenor

Världens största fotbollsstadion?

Vilken arena tar flest åskådare? I detta fall ska vi lista multisportarenor som främst används för fotboll och där fotbollsmatcher spelas regelbundet. Det gör bland annat att världens största arena Rungrado May Day Stadium i Nordkorea och några andra av de största arenor i världen faller bort från denna lista då dessa arenor inte används huvudsakligen till fotboll. Annars hade Rungrado May Day Stadium varit världens största fotbollsstadion.
Topp 10- Världens största fotbollsarenor

Lista: världens största fotbollsarenor

Var finns världens största fotbollsarena? Man skulle kunna tro att en av världens största arenor skulle finns i Tyskland eller England som är stora fotbollsnationer, men den största fotbollsarenan i Tyskland kvalificerar sig inte ens till Europas största arena.  När du tagit en titt på de största fotbollsarenorna i Tyskland, största fotbollsarenorna i Frankrike och de största fotbollsarenorna i Spanien så kommer du att förstå att den största fotbollsarenan i världen varken finns i Tyskland, Frankrike, Spanien eller England. Dessvärre finns inte världens största fotbollsarena i Europa heller, utan endast tre fotbollsarenor från Europa kvalificerar sig in på topp 10-listan.

Några andra listor som är läsvärda är bland annat 10 fotbollsarenor att besöka innan du dör, de 10 största arenorna i världen samt världens fem mest otroliga fotbollsarenor. Ta gärna en titt på de, efter att vi gått igenom världens största fotbollsarenor.

Topp 10- Världens största fotbollsarenor

10.  Estádio do Maracanã (Rio de Janeiro, Brasilien)

Estádio do Maracanã (Rio de Janeiro, Brasilien) är en av världens största fotbollsarenor

Kapacitet: 78,838 Byggd: 1950

Lag som spelar här: Brasiliens landslag

Estádio do Maracanã är den största arenan i Sydamerika. Arenan byggdes 1950 för att stå som värd för VM-turneringen som avgjordes samma år. Förutom att det är en av de största arenorna har den även europeisk publikrekord då hela 199,854 åskådare var på plats för att se på fotboll.

Estádio do Maracanã har även stått som värd i Confederation Cup 2013VM 2014, Copa America 2015 och kommer även att användas i Sommar-OS 2016.

9. Signal Iduna Park (Dortmund, Tyskland)

Signal Iduna Park (Dortmund, Tyskland) är en av världens största fotbollsarenor

Kapacitet: 80,700 Byggd: 1974

Lag som spelar här: Borussia Dortmund

Arenan som är hemmaplan för Borussia Dortmund heter från början Westfalenstadion men bytte därefter namn. Arenan är på första plats på listan över de största arenorna i Tyskland och öppnade upp portarna 1974. Den har dock genomgått flertalet renoveringar där den senaste kom 2006 inför Världsmästerskapen samma år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply