Topp 10: Världens rikaste fotbollsspelare 2020

2. Lionel Messi: $77 miljoner

Messi är en av rikaste fotbollsspelarna i världen

Lionel Messi är den näst rikaste fotbollsspelaren i världen 2020. Messi är inte särskilt van vid att hamna på andra plats trots att han är en av de mest betalda fotbollsspelare 2020. Dock är Messi tvåa på vår lista över de rikaste fotbollsspelarna i världen 2020.

Förra säsongen gick det lite upp och ner för FC Barcelona, men Messi fortsätter att prestera för klubben. Här kan du läsa mer om Messi lön.

1. Cristiano Ronaldo: $82 miljoner

Ronaldo är den rikaste fotbollsspelaren i världen

Världens mest betalda fotbollsspelare är ingen mindre än Cristiano Ronaldo. Portugisen har utsetts till världens bäste fotbollsspelare vid fyra olika tillfällen. Nu behåller han titelns som världens bäst betalda fotbollsspelare, framför Lionel Messi med ett par miljoner.

Detta gör honom  till den rikaste fotbollsspelaren i världen 2020. Det återstå att se om han fortfarande ligger på förstaplats nästa säsong då vi skapar en ny lista med de rikaste fotbollsspelarna i världen 2020.

Förmodligen lär Ronaldo förbli en av världens rikaste fotbollsspelare genom tiderna under en lång tid då han förvaltar sitt varumärke och förmögenhet väldigt väl. Här kan du läsa mer om Ronaldo lön.

(1.) Världens rikaste fotbollsspelare 2020: Faiq Bolkiah: 160 miljarder kronor

Visserligen är Neymar, Messi eller Ronaldo några av världens rikaste fotbollsspelare. Däremot så finns en okänd spelare som många menar är världens rikaste fotbollsspelare, nämligen Faiq Bolkiah. Han är 19 år gammal och uppges ha tillgång till en förmögenhet på 160 miljarder kronor. Faiq har inte ens gjort sin debut som seniorspelare, men har representerat flera stora Premier League-klubbars reservlag. Faiq spelade bland annat senast i Uefa Youth League för Leicester. Därutöver har han även spelat fem landskamper och gjort ett mål för Brunei.

Det är det som gör honom till “världens rikaste fotbollsspelare”. Faiq Bolkiahs osannolika rikedom grundar sig i att han är brorson till sultanen av Brunei, Hassanal Bolkiah, som är en av världens rikaste kungligheter.

Jefri Bolkiah är Faiqs pappa och han har genom åren spenderat pengar ganska friskt. Inför sin 50-årfest så betalade han bland annat Michael Jackson drygt 120 miljoner kr.

Frågan är ifall Faiq i egenskap av brorson till sultanen av Brunei kan tillgodogöra sig dennes förmögenhet på över 160 miljarder kronor? Nej, det tycker inte vi. Dock tyckte vi att det var kul att ta med honom i vår lista ändå.

Se även Rikaste fotbollsklubbarna i världen

Se även Rikaste ägarna i Premier League

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply