Topp 10: Bästa straffskyttarna i världen

Topp 10- Bästa straffskyttarna i världen

Världens bästa straffläggare någonsin

Vilka är de bästa straffskyttarna i världen genom fotbollshistorien? Har du någon gång funderat på vem som är världens bästa straffskytt någonsin eller vilka världens bästa straffläggare? Om du har velat veta under en längre tid så kommer vi här och nu ge presentera en lista över bästa straffläggare och världens bästa straffläggare. Det absolut mest nervösa momentet inom fotboll är en straffläggning, man går sakta fram mot bollen medan man känner pressen och fansen på läktaren biter på naglarna.

De bästa straffläggarna bland aktiva spelare

Under en längre tid var det Mario Balotelli som ansågs vara världens bästa straffskytt i fotboll då han endast hade missat två straffar på ett år (av 30 slagna), detta både i ligaspel och i Champions League. Italienaren hade då 93 procents utdelning på sina straffar vilket då gjorde honom till världens bästa straffskytt. En spelare som alltid legat i toppen när det gäller straffar är Zlatan Ibrahimovic. Svensken har utvecklats tekniken vid straffar under en längre tid och får ses som en av de bästa straffläggarna som är aktiva idag, detta tillsammans med Leo Messi och Cristiano Ronaldo som väldigt sällan fallerar från straffpunkten. Det senaste åren har dock inte varit lika framgångsrik för den sistnämnde men portugisen är fortfarande en otroligt duktig straffskytt som sätter de flesta av sina straffar.

Samtidigt finns andra straffläggare som är kända för sina otroliga straffmissar, men det lämnar vi nu då vi ska fokusera oss på de straffskyttar som är kända för att vara målspecialister från straffpunkten genom fotbollshistorien. Med det sagt vill vi presentera listan över de bästa straffskyttarna i världen någonsin.

Topp 10- Bästa straffskyttarna i världen

Topp tio bästa straffskyttarna i fotbollshistorien

Tidigare har vi publicerat listor om bland annat Europas bästa straffskyttar och de bästa frisparksskyttarna i världen samt världens bästa mittfältare. Om du inte läst dessa rekommenderar vi dig att göra det efter du tittat igenom listan över de tio bästa straffläggarna i världen någonsin. Nästa utmaning är att försöka ta reda på vem som allsvenskans bästa straffskytt. Låt oss nu ta en titt på vilka spelare som är bäst på straffskytte i världen. Här är vår lista med de bästa straffläggarna.

10. Andrea Pirlo

Andrea Pirlo är en av de bästa straffskyttarna i världen

På tionde plats hittar vi Andrea Pirlo som är en av världens bästa straffskyttar. Andrea Pirlo, den italienska legenden, är inte bara världens bästa frisparksskytt utan även väldigt säker straffskytt, framför allt under sin tid i Serie A. Trots sin ålder har Pirlo inte förlorat känslan i sin högerfot som står för magiska frisparkar

Om man ser till hans straffar brukar han ofta slå till med en ”panenka” vilket innebär att han lobbar in bollen i mitten av målet.

Sidor: 1 2 3 4 5 6

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply