Lista: Tio största arenorna i världen

Tio största fotbollsarenorna i världen – Största arenorna i världen

Största arenorna i världen? Vilka är de största arenorna i världen? Världens största fotbollsarena? Vad heter världens största fotbolls arena? Vilka är världens största fotbollsarenor? Vilken är världens största arena? Vad heter världens största fotbollsarena? Jo, en sak är säkert och det är att världens största arena varken heter Friends Arena, Globen eller Tele2 Arena. Däremot så är den största arenan i Sverige Friends Arena, men trots att den är Sveriges största fotbollsarena så har arenan inte tillräcklig stor kapacitet för att kvalificera sig till topp 10-listan över världens största arenor.

Tio största fotbollsarenorna i världen

Vart finns största fotbollsarenan? Man skulle kunna tro att en av världens största arenor skulle finns i Tyskland eller England som är stora fotbollsnationer, men den största fotbollsarenan i Tyskland kvalificerar sig inte ens till Europas största arena.  När du tagit en titt på de största arenorna i Tyskland, största arenorna i Frankrike och de största arenorna i Spanien så kommer du att förstå att den största fotbollsarenan i världen varken finns i Tyskland, Frankrike, Spanien eller England. Dessvärre finns inte världens största fotbollsarena i Europa heller, utan endast två arenor från Europa kvalificerar sig in på Topp 10-listan, som Toppas av en arena i en högst kontroversiell nation i öst.

Lista med världens största fotbollsarenor

Europas största fotbollsarena är ganska blygsam sett kapacitet jämfört med den största arenan. Den största fotbollsarenan finns i ett land som är svår att gissa sig till baserat på landets fotbollsinsatser. De flesta skulle förknippa den största arenan med La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A eller Premier League. Landet ifråga är känt för mycket annat, men varken för någon sport och speciellt inte för fotboll. Här kan du ta en titt på de största arenorna runtom i Europa:

Världens största fotbollsarena

Vad heter världens största fotbollsarena? Se vår lista med världens tio största fotbollsarenor ifall du vill veta vad världens största fotbollsarena heter. Ta gärna en titt på våra listor med lite udda arenor, bland annat vår lista med de mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022 och listan med världens fem mest otroliga fotbollsarenor. I bildspelet finner nedan finner du foton över tio av världens största fotbollsarenor. Här kommer de 10 största fotbollsarenorna i världen.

Borg El Arab Stadium i Alexandria Egypten är en av de största arenorna i världen.

Gelora Bung Karno Stadium i Jakarta Indonesien är en av de största arenorna i världen.

Byggd: 2007 Kapacitet: 90 000

Lag som spelar här: Englands landslag.

Största fotbollsarenan i England är Wembley Stadium i  London. Englands största arena är en av världens största arenor med en kapacitet på 120 000 platser. Wembley Stadium är även största fotbollsarenan i England och används främst av Englands landslag. Premier League lagen använder andra mindre arenor och dessa utgör några av de största fotbollsarenorna i England.

Wembley Stadium är även en av de största fotbollsarenan i Europa och den näst största arenan i Europa.

Sidor: 1 2 3 4

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply