Lista: Tio största arenorna i världen

Största fotbollsarenorna i världen – största arenorna i världen!

Största arenorna i världen? Vilka är de största arenorna i världen? Världens största fotbollsarena? Vad heter världens största fotbolls arena? Vilka är världens största fotbollsarenor? Vilken är världens största arena? Vad heter världens största fotbollsarena?

Jo, en sak är säkert och det är att världens största arena varken heter Friends Arena, Globen eller Tele2 Arena. Däremot så är den största arenan i Sverige Friends Arena, men trots att den är Sveriges största fotbollsarena så har arenan inte tillräcklig stor kapacitet för att kvalificera sig till topp 10-listan över världens största arenor. Se & Spela på fotboll =>

Lista: Tio största arenorna i världen

Tio största fotbollsarenorna i världen!

Vart finns största fotbollsarenan? Man skulle kunna tro att en av världens största arenor skulle finns i Tyskland eller England som är stora fotbollsnationer, men den största fotbollsarenan i Tyskland kvalificerar sig inte ens till Europas största arena.

När du tagit en titt på de största arenorna i Tyskland, största arenorna i Frankrike och de största arenorna i Spanien så kommer du att förstå att den största fotbollsarenan i världen varken finns i Tyskland, Frankrike, Spanien eller England.

Dessvärre finns inte världens största fotbollsarena i Europa heller, utan endast två arenor från Europa kvalificerar sig in på Topp 10-listan, som Toppas av en arena i en högst kontroversiell nation i öst. Se & Spela på fotboll =>

Tio största fotbollsarenorna i världen - Största arenorna i världen

Lista med världens största fotbollsarenor

Europas största fotbollsarena är ganska blygsam sett kapacitet jämfört med den största arenan. Den största fotbollsarenan finns i ett land som är svår att gissa sig till baserat på landets fotbollsinsatser. De flesta skulle förknippa den största arenan med La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A eller Premier League. Landet ifråga är känt för mycket annat, men varken för någon sport och speciellt inte för fotboll. Här kan du ta en titt på de största arenorna runtom i Europa:

Världens största fotbollsarena

Vad heter världens största fotbollsarena? Se vår lista med världens tio största fotbollsarenor ifall du vill veta vad världens största fotbollsarena heter. Ta gärna en titt på våra listor med lite udda arenor, bland annat vår lista med de mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022 och listan med världens fem mest otroliga fotbollsarenor. I bildspelet finner nedan finner du foton över tio av världens största fotbollsarenor. Här kommer de 10 största fotbollsarenorna i världen. Se & Spela på fotboll =>

Borg El Arab Stadium i Alexandria Egypten är en av de största arenorna i världen.

Gelora Bung Karno Stadium i Jakarta Indonesien är en av de största arenorna i världen.

Världens största fotbollsarena

Byggd: 2007 Kapacitet: 90 000

Lag som spelar här: Englands landslag.

Största fotbollsarenan i England är Wembley Stadium i  London. Englands största arena är en av världens största arenor med en kapacitet på 120 000 platser. Wembley Stadium är även största fotbollsarenan i England och används främst av Englands landslag. Premier League lagen använder andra mindre arenor och dessa utgör några av de största fotbollsarenorna i England.

Wembley Stadium är även en av de största fotbollsarenan i Europa och den näst största arenan i Europa.

The Rose Bowl i Pasadena USA är en av de största fotbollsarenorna i världen.

First National Bank Stadium, även kallas Soccer City,  i Johannesburg är Sydafrikas största arena och även en av de största fotbollsarenorna i världen.

Inför VM 2010 i Sydafrika renoveras arenan för två miljarder kronor. Under Fotbolls-VM 2010 stod Soccer City som värd för öppningsmatchen, fyra andra gruppspelsmatcher, en åttondelsfinal, en kvartsfinal samt för VM-finalen. Se & Spela på fotboll =>

5. Camp Nou, 99 354 – Barcelona, Spanien

Byggd: 1957 Kapacitet: 99 354 (sittande)

Lag som spelar här: FC Barcelona

Camp Nou i  Barcelona Spanien är Spaniens största arena och en av världens största arenor med en kapacitet på 99 354 sittplatser.

Camp Nou är även den största fotbollsarenan i Europa.

4. Jawaharlal Nehru Stadium

Jawaharlal Nehru Stadium Kapacitet: 100 000 (alla sittande). Byggd: 1982. Finns att se i: New Delhi, Indien. Lag som spelar här: Indiens landslag.

Byggd: 1982 Kapacitet: 100 000 (sittande)

Lag som spelar här: Indiens landslag

Jawaharlal Nehru Stadium i New Delhi Indien är en av Indiens största arenor och en av världens största arena med en kapacitet på 100 000 platser.

Världens största fotbollsarena

4. Melbourne Cricket Ground

Melbourne Cricket Ground - en av världens största arenor

Byggd: 1853 Kapacitet: 100 000 (alla sittande)

Lag som spelar här: Australiens landslag

Melbourne Cricket Ground i  Melbourne Australien är en Australiens största arenor och en av världens största arenor med en kapacitet på 100 000 platser. Australiens landslag spelar dock de flesta matcherna på Stadium Australia i Sydney med plats för 83 500. Se & Spela på fotboll =>

4. Azadi Stadium

Azadi Stadium är en av världens största arenor

Byggd: 1971 Kapacitet: 100 000 (sittande)

Lag som spelar här: Irans landslag, Persepolis och Esteghlal

Azadi Stadium i Teheran Iran är Irans största arena och en av världens största arena med en kapacitet på 120 000 platser.

4. Bukit Jalil National Stadium, 100 200 – Kuala Lumpur, Malaysia.

Bukit Jalil National Stadium är en världens största fotbollsarena genom tiderna

Byggd: 1998 Kapacitet: 100 200 (alla sittande)

Lag som spelar här: Malaysias landslag (spelar dock de flesta matcherna på Shah Alam Stadium i Kuala Lumpur med plats för 81 000).

Salt Lake Stadium i Kuala Lumpur Malaysia är Malaysias största arena och en av världens största arena med en kapacitet på 120 000 platser.

Byggd: 1966 Kapacitet: 105 064 (79 923 sittplatser)

Lag som spelar här: Mexikos landslag och America

Estadio Azteca i Mexiko City Mexiko är Mexikos största arena och en av världens största arenor med en kapacitet på 105 064 platser och 79 923 sittplatser.

2. Salt Lake Stadium, 120 000 – Kolkata, Indien

Byggd: 1984 Kapacitet: 120 000 (sittande)

Lag som spelar här: East Bengal Club, Mohun Bagan Athletic Club, Mohammedan Sporting.

Salt Lake Stadium i Calcutta (Kolkata) Indien är Indiens största arena och en av världens största arena med en kapacitet på 120 000 sittplatser.

Byggd: 1989 Kapacitet: 150 000 (sittande) Lag som spelar här: Nordkoreas landslag

Världens största fotbollsarena genom tiderna

Detta var vår lista med de största arenorna i världen. Ta gärna en titt på några andra listor som vi publicerat på Silly Season Sverige. Se & Spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply