• Error, no group ID set! Check your syntax!

LISTA: Tio spelare som inte representerar sitt hemland

LISTA- Tio spelare som inte representerar sitt hemland

Tio spelare som inte spelar för sitt hemland

Alla fotbollsspelare har en dröm, att få representera sitt land. Det är en stor sak att få lov att göra och inte många som kan, då det bara finns 11 platser i startelvan. Det land som en spelare har valt att spela i, är oftast ett tema för diskussion. Spelare med två nationaliteter har, naturligtvis, ett svårt val att göra. Det hänger oftast på vilket land de känner närmast tillhörighet till. Men i några fall så använder spelare avlägsna släktingar eller andra svaga argument för att få spela för ett land som stärker deras chanser att vinna internationella priser, och det är dessa scenarion som får folk att rynka på näsan. Naturligtvis finns det många andra förklaringar till att en spelare väljer ett visst land.

Med hemland menas helt enkelt det land som en spelare är född i.

LISTA: Tio spelare som inte representerar sitt hemland

Tio spelare som inte representerar hemlandet

Det finns otaliga spelare som tvingas göra valet mellan vilket land de ska representera. De olika landsförbunden är naturligtvis också väldigt intresserade och de vill ha bra spelare som kan ge dem en bättre chans i turneringar. Det är ett ämne som kan debatteras men faktum är att det är ett val som måste göras oavsett baktankar. Nedan finner ni ett axplock av våra bästa listor. Titta gärna på de efter att vi gått igenom tio spelare som inte spelar för sitt hemland!

10. Thomas Christiansen

LISTA: Tio spelare som inte representerar sitt hemland

Bild: cule.dk

Thomas Christiansen föddes i Hadsund i Danmark men han valde att representera Spanien hellre än hemlandet Danmark. Christiansens pappa är dansk och hans mamma är spanjorska. Han representerade Spanien på U21nivå medans han spelade för Barcelona vid 19 års ålder och fick sin första a-lagsmatch för Spanien med 20. Dock blev det bara sammanlagt två matcher för Christiansens del och han hade kanske fått spela lite mer i det danska landslaget.

9. Giuseppe Rossi

LISTA: Tio spelare som inte representerar sitt hemland

Fiorentinas anfallare Giuseppe Rossi har spelat 30 landslagsmatcher för Azzuri men är faktiskt född och uppväxt i New Jersey i USA. Hans föräldrar var italienska immigranter vilket gav honom möjligheten att spela för antingen USA eller Italien. Han valde Italien redan från en tidig ålder och spelade för dem i de olika U-lagen innan han fick sin första a-lagsmatch.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply