LISTA: Tio anledningar till att Mourinho inte längre är ”The Special One”

LISTA: Tio anledningar till att Mourinho inte längre är "The Special One"

10 grunder till att Jose Mourinho har tappat sin titel

Jose Mourinho har under hela sin karriär haft en aura runt omkring sig. Den portugisiske tränaren är mycket speciell på både gott och ont, med sin speciella tränarstil och sina höga krav, som dock bär frukt. Han har vunnit ligan i Portugal, England, Italien och Spanien flertalet gånger, han har vunnit Champions League två gånger samt många olika cuper av olika slag. Han är en tränare med många titlar och utmärkelser till sitt namn som har blivit mycket ifrågasatt på grund av sina metoder men som också gång på gång har bevisat att det fungerar, och har gett honom smeknamnet ”The Special One”. Mourinhos senaste utmaning har varit att ta sig an ett Manchester United som, sedan Sir Alex Fergusons avgång, har sviktat och sjunkit allt längre ner i tabellen.

10 anledningar till att Jose Mourinho inte längre är ”the Special One”

Men hans era i Manchester United har hittills sett allt annat än framgångsrikt ut, med förlust i bland annat Manchesterderbyt och i den första Europa Leaguematchen. Detta tillsammans med hans senaste jobb i Chelsea och hur det slutade – då han öppet kritiserade klubbläkaren Eva Carneiro och tillslut fick sparken från sin post – har fått många att ifrågasätta huruvida Mourinho faktiskt fortfarande är ”The Special One” eller inte. Innan vi går in på detta vill vi på Silly Season Sverige tipsa om ett antal andra listor som vi har sammanställt, till exempel fem storspelare som slog igenom sent, topp 7: klassiska Manchesterderbyn och tio världsspelare som bemästrar flera positioner, som en kan bläddra igenom efter att vi är klara med tio anledningar till att Mourinho inte längre är ”The Special One”.

10. Hög förluststatistik

LISTA: Tio anledningar till att Mourinho inte längre är "The Special One"

Mourinho har en taktik som innefattar att den portugisiske tränarens lag oftast spelar väldigt defensivt och parkerar bussen. Inte den attraktivaste fotbollen men det fungerar ofta och så vann Mourinho många matcher med bland annat Chelsea. Men nu har Mourinho lyckats med att förlora 16 matcher på sina senaste 34 matcher, till skillnad från enbart 16 på 111 matcher innan dess.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365