Topp 10: Länderna med flest Champions League-titlar

Topp 10: Länderna med flest Champions League-titlar

4. Tyskland – 7 Champions League-titlar

Germany is one of the Countries With Most Champions League Titles/ Trophies

Med sju Champions League-titlar hittar vi Tyskland på fjärde plats på denna lista. Deras tre första kom på 70-talet då Västtyskland fortfarande fanns och Bayern München var det lag som dominerade. Vinsterna mot Atlético MadridLeeds United och Saint-Etienne gav landet tre CL-titlar och banade väg för laget från München att bli ännu bättre.

Även Hamburger SV har vunnit turneringen vid ett tillfälle då man slog Juventus. 1997 slog Borussia Dortmund Juventus men efter det gula lagets vinst har det varit Bayern München för hela slanten.

2001 slog man Valencia i finalen och 2013 var det Bundesliga-motståndarna Borussia Dortmund som fick vika sig.

3. England – 12 Champions League-titlar

England is one of the Top 10 Countries With Most Champions League Wins

England ligger på tredje plats med 12 Champions League-titlar i bagaget. Det är inte helt överraskande att de majoriteten av titlarna kommit genom Liverpool och Manchester United vilka har vunnit turneringen vid fem tillfällen respektive tre tillfällen.

Även Chelsea och Aston Villa har varit med på ett hörn och bidragit med varsin titel. Aston Villa tog sin pokal i början av 80-talet och Chelsea vann turneringen 2012. Chelsea vann Champions League efter att man slog ut Bayern München på straffar. Ett lag som sticker ut är Championship-laget Nottingham Forest som i slutet av 70-talet bidrog med två titlar.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply