LISTA: Dyraste U21-spelarna i historien

LISTA Världens dyraste U21-spelarna i historien - Raheem Sterling

LISTA: Världens 10 dyraste ungdomsspelare någonsin

Dyraste U21-spelarna i fotboll? dyraste ungdomarna fotboll? I och med Alexander Isaks övergång till Borussia Dortmund är det många som blivit nyfikna på de dyraste ungdomarna i fotbollsvärlden och vilka som är de dyraste tonåringarna. Isak kommer få en otrolig löneökning om man jämför med lönen i AIK och det kommer bli otroligt intressant att följa anfallaren som lämnade AIK för spel i Borussia Dortmund vid endast 17 års ålder. AIK kommer tjäna närmare 90 miljoner kronor på försäljningen vilket gör de till den näst rikaste klubben i svensk fotboll efter Malmö FF som tack vare avancemang till Champions League två år i rad är ohotad etta. Alexander Isak är den dyraste spelaren som en allsvensk klubb sålt men frågan är om han i och med flytten är en av de dyraste U21-spelaren i världen?

På listan finns namn som Mario Balotelli och Wayne Rooney och frågan är om den före detta AIK-spelaren har en chans att ta sig in på listan. Oavsett om han är med eller inte är han i alla fall en av de dyraste spelarna under 18 år men frågan är om han även är bland de dyraste om man räknar in de spelare som var 19-21 när de såldes. Just i den åldern utvecklas spelare väldigt snabbt och priset kan skilja enormt efter endast ett år.

Fotbollshistoriens dyraste ungdomsspelare

Tidigare har vi gjort listor om bland annat de 20 mest värdefulla U21-spelarnade 10 bästa spelarna i U21-EM 2015 och de tio största flopparna i Premier Leagues historia. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi sett vilka tio spelare som är de dyraste ungdomarna i fotbollshistorien, häng med!

Topp 10: världens dyraste U21-spelarna i historien

 

10) Mario Balotelli – 29,5 miljoner euro

BB150428BB428

Mario Balotelli såg ut att vara på väg att ta hela världen med storm och erövra den. Italienaren vann trippeln med Inter Milan och köptes därefter av Manchester City för att bli lagets stora målskytt. Emirates-klubben betalade 29,5 miljoner euro för den italienske fotbollsspelaren som aldrig har lyckats komma in i något av de senaste lagen han spelat i. Balotelli spelade även i AC Milan innan han flyttade till Liverpool inför säsongen 2014/2015, klubben som inte vill ha honom längre. Idag spelar Balotelli i OGC Nice i franska ligan.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply