Topp 10: Dyraste övergångarna till Kina

Topp tio: Dyraste övergångarna till Kina

10 dyraste övergångarna till Kina

Dyraste övergångarna till Kina? Har du till någon gång undrat vilka som är de dyraste spelarna som gått till Kina? Det blir allt fler och fler spelare som köps till Kinesiska superligan, men vilka är egentligen de dyraste övergångarna? För att att hitta dyraste övergångarna genom tiderna till Kina  har vi gått igenom gamla artiklar och listor som vi har upprättat. Nu kan vi på Silly Season Sverige presentera vår lista där vi har nu satt ihop en överblick av de 10 dyraste övergångarna. Några av listorna vi upprättat inom området är bland annat de dyraste spelarna i världen sen 2000dyraste startelvorna i Premier League 2016/2017 samt världens dyraste spelare under 18 år.

Högsta transfersumma i kinesisk fotboll? Dyraste övergångarna till kinesiska Superligan? Manchester Uniteds förvärv av Paul Pogba och hans transfersumma finns med bland de dyraste övergångarna i fotbollshistorien. Man betalade dock det höga priset för man fick en otroligt bra fotbollsspelare vid endast 23 års ålder. Summorna som de kinesiska storklubbarna lägger är även de väldigt höga men många köp som görs är av spelare som är i slutet av sina karriärer och inte har många år kvar på sina karriärer. Lönerna är otroligt höga och i skrivande stund spelar fyra av världens bäst betalda spelareChinese Super League. Som spelare är det såklart häftigt att vara en av de dyraste fotbollsspelarna på planeten men pressen måste också vara otroligt hög. Det är så att svettdropparna bryter ut i pannan vid bara tanken! Men för de pengar som läggs ut så handlar det också om fotbollsspelare av högsta klass som är en fröjd för ögat att beakta.

10 dyraste övergångarna till Kina

För dig som är intresserad av dyraste övergångarna från Allsvenskan så kan du ta en titt på vår Lista med Allsvenskans dyraste övergångar till Kina. Om du däremot är intresserad av de dyraste övergångarna till Allsvenskan så får du vänta då listan ännu inte upprättats.

Några andra intressanta listor som vi upprättat är bland annat 10 spelare som inte lyckades i Chelsea, nio världsklasspelare Real Madrid ch Barcelona kämpat om och de bästa Manchester Unitedspelarna genom tiderna. Har du inte sett de innan hoppas vi att du kommer att göra det efter denna lista med de dyraste spelarköpen i fotbollshistorien. Här kommer de dyraste klubbytena i fotbollshistorien, häng med!

10. Demba Ba (Shanghai Shenhua)

Topp tio- Dyraste övergångarna till Kina - Demba Ba

År Från Till Summa (€)
2015 Besiktas Shanghai Shenhua 13 miljoner euro

Anfallaren slog igenom i Newcastle United Premier League och efter en sejour i Chelsea och Besiktas såldes han 2015 till Shanghai Shenhua för 13 miljoner euro och är den tionde dyraste spelaren i kinesiska superligan.

9. Fredy Guarín (Shanghai Shenhua)

Dyraste försäljningarna till Kina

År Från Till Summa (€)
2016 Inter Shanghai Shenhua 13 miljoner euro

Colombianen gjorde fyra säsonger i Serie A och Inter innan det blev flytt till Kina. När han väl såldes 2016 blev det till Shanghai Shenhua för 13 miljoner euro.

8. Paulinho (Guangzhou Evergrande)

Dyraste övergångarna till Kina - Paulinho

År Från Till Summa (€)
2015 Tottenham Guangzhou Evergrande 14 miljoner euro

Han kom till Tottenham som en av ersättarna till Gareth Bale men värvningen blev misslyckad av den engelska huvudstadsklubben och 2015 lämnade han för 14 miljoner euro, detta till Guangzhou Evergrande.

7. Gervinho (Hebei China Fortune)

Gervinho övergång Kina

År Från Till Summa (€)
2015 AS Roma Hebei China Fortune 18 miljoner euro

Gervinho flyttade för 18 miljoner euro från AS Roma till Hebei China Fortune, detta 2015. Den före detta Arsenal-anfallaren spelar fortfarande i klubben.

6. Elkeson (Shanghai SIPG)

Dyraste övergångarna Kina

År Från Till Summa (€)
2016 Guangzhou Evergrande Shanghai SIPG 18,5 miljoner euro

Detta är den enda spelaren på listan som gjort en övergång inom den kinesiska fotbollen. 2016 lämnade Elkeson Guangzhou Evergrande för spel i Shanghai SIPG, där bland annat Oscar numera spelar.

5. Ramires (Jiangsu Suning)

Ramires till Jiangsu Suning

År Från Till Summa (€)
2016 Chelsea Jiangsu Suning 28 miljoner euro

2016 lämnade Ramires England och Premier League efter att ha spelat i Chelsea. Destinationen blev Jiangsu Suning för summan 28 miljoner euro.

4. Jackson Martínez (Guangzhou Evergrande)

Jackson Martínez Kina

År Från Till Summa (€)
2016 Atlético Madrid Guangzhou Evergrande 42 miljoner euro

Värvades från FC Porto till Atlético Madrid sommaren 2015 för att bilda anfallspar med Antoine Griezmann, men så blev inte fallet. Martínez floppade totalt och såldes efter ett halvår för 42 miljoner euro, detta till Guangzhou Evergrande.

3. Alex Teixeira (Jiangsu Suning)

Alex Teixeira Kina

År Från Till Summa (€)
2016 Shakhtar Donetsk Jiangsu Suning 50 miljoner euro

Det hela såg ut att vara klart, Alex Teixeira skulle skriva på för Liverpool, men överraskande nog valde han Jiangsu Suning, med största sannolikhet på grund av lönekuvertet.

2. Hulk (Shanghai SIPG)

Hulk Guangzhou Evergrande

År Från Till Summa (€)
2016 Zenit Sankt Petersburg Shanghai SIPG 55 miljoner euro

Hulk har aldrig riktigt spelat på högsta nivå i den europeiska fotbollen, anledningen är att han valde pengar före toppfotboll. Han slog igenom i Japan innan det blev flytt till FC Porto där det tog fart på riktigt. Tillsammans med anfallspartnern Radamel Falcao tog de hem Europa League 2011 men sen dess har det varit Ryssland och nu senast Kina som gällt för Hulk. Numera spelar han i Shanghai SIPG.

1. Oscar (Shanghai SIPG)

Oscar är den dyraste spelaren i Kina

År Från Till Summa (€)
2016 Chelsea Shanghai SIPG 61 miljoner euro

Den dyraste spelaren i Kina är Oscar som lämnade Chelsea för spel i Shanghai SIPG vintern 2016. För summan 61 miljoner euro lämnade 25-åringen, något som överraskade många. Han blev även en av världens dyraste fotbollsspelare.

Läs mer på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply