Topp 10: dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

7. Achraf Hakimi – 53 miljoner dollar

Topp 10: dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

foto: bildbyrån

Han kom fram i Real Madrids ungdomsakademi och lånades därefter ut till Borussia Dortmund. Insatserna i Bundesliga gjorde att Inter köpte loss marockanen för en prislapp på 53 miljoner dollar. Han blev där med en av Inters största värvningar i klubbens historia. Detta under sommaren 2020.

6. Naby Keita – 64 miljoner dollar

Detta är andra gången Liverpool nämns på denna lista. Denna gång handlar det om Naby Keita. Mittfältaren skrev på för Liverpool under sommaren 2018 och anslöt då från RB Leipzig. Prislappen skrevs till 64 miljoner dollar.

5. Pierre-Emerick Aubameyang – 71 miljoner dollar

Arsenal värvade Pierre-Emerick Aubameyang för att få in en målgörare. Det fick man för en summa på 71 miljoner dollar. Spelaren från Gabon har dock nått upp till förväntningarna och var en bidragande anledning till klubbens EL-final 2019 och FA Cup-final 2020.

4. Riyad Mahrez – 76 miljoner dollar

Riyad Mahrez gjorde kometkarriär efter att ha slagit igenom i Leicester City. Han lämnade för spel i Manchester City under 2018 då City betalade 76 miljoner dollar för spelarens tjänster.

3. Cedric Bakambu – 83 miljoner dollar

Cedric Bakambu kom till Villarreal för en billig peng. 2018 lämnade han Spanien för spel i Kina. Kinesiska Beijing Guoan betalade 76 miljoner dollar för att köpa loss anfallaren.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply