Topp 10: Afrikas rikaste fotbollsspelare

4. EMMANUEL ADEBAYOR – NETTOVÄRDE: $27 MILJONER

Emmanuel Adebayor is one of the Top 10 Richest African Footballers

På fjärde plats hittar vi den Tongolesiske fotbollsspelaren Emmanuel Adebayor som för tillfället ägs av Tottenham HotspursAdebayor har även spelat för Manchester City där han tjänade 268.000 dollar i veckan vilket är en stor del av hans rikedom. Den före detta Arsenal-anfallaren är även välkänd för att skänka pengar till de som behöver i Afrika.

3. YAYA TOURE – NETTOVÄRDE: $65 MILJONER

Yaya Toure is one of the Top 10 Richest African Footballers

Yaya Toure som är en av Premier Leagues bäst betalda spelare är även en av de bäst betalda i Afrika. Han har vunnit priset som Afrikas bäste fotbollsspelare tre år i rad och var en viktig spelare för FC Barcelona när de vann Champions League för sex år sen. Toure är nu Manchester Citys spelmotor och laget anses av många vara de bästa i världen.

Toure sägs tjäna 15 miljoner dollar per år och har ett nettovärde på 65 miljoner dollar.

2. DIDIER DROGBA – NETTOVÄRDE; $70 MILJONER

Didier Drogba is one of the Top 10 Richest African Footballers

På andra plats hittar vi ingen annan än Chelsea-legendaren Didier Drogba som är en av de mest framgångsrika fotbollsspelarna från Afrika då han vunnit allt som går att vinna på Stamford BridgeDidier Drogba har ett nettovärde på hela 70 miljoner dollar vilket gör honom till den näst rikaste fotbollsspelaren i Afrika. Med en lön på 170.000 i veckan i Chelsea har ivorianen en ganska stor förmögenhet. Tiden i Kina gör dock att han ligger ännu högre upp på Listan då han tjänade 325.000 i veckan i Asien.

Sidor: 1 2 3 4

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply