Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Framgångsrikaste bröder, syskon, far och son samt dotter i fotboll

Vilka är egentligen de framgångsrikaste fotbollsfamiljerna? I fotbollens värld finns det många familjeband, på planen såväl som utanför. Har man växt upp med fotboll inom familjen så är det ju lätt att detta intresse förs vidare och med ett delat intresse kommer ju även nyttig konkurrens som kan utveckla en ännu mer.

Det finns ju även släktband där det gått bra för den ene familjemedlemmen men mindre bra för de övriga. Det blir ju oftast så att en person vill det mer än den andre, kanske visar större talang och därför får mer stöd. Det är ganska ovanligt att det går riktigt bra för flera från samma familj. Se & Spela på fotboll live =>

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Men familjer med större eller mindre framgång på fotbollsområdet finns det gott om, frågan är vilka är de största och mest framgångsrika familjebanden inom fotboll?

Familjebanden med störst framgång inom fotbollen

Våra listor på Silly Season Sverige har blivit uppskattade och populära. Nedan hittar du några av de listor som våra läsare gillat mest. Nu ska vi  dock rikta vår fokus mot de framgångsrikaste familjerna inom fotboll. Det finns såklart andra familjeband som inte är med på denna lista men fortfarande kan anses som väldigt framgångsrika, men här har vi samlat några av de största. Tex så kan vi rekommendera vår lista med bröder som spelar fotboll i olika landslagSe & Spela på fotboll live =>

10. Toure

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Toure bröderna, Yaya och Kolo. Kolo är den äldre av de två och etablerade sig först i Arsenal där han spelade en roll i säsongen med laget som kom att kallas ”The Invincibles”. Numera spelar han i Liverpool. Yngre brodern Yaya spelade i ett antal mindre lag innan han tillslut gjorde sig ett namn i Barcelona, där han spelade i 3 år innan han värvades över till Manchester City där han för nuvarande spelar. Bröderna spelade ett tag tillsammans i City där de vann ligan tillsammans 2012.

9. Schmeichel

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Far och son Schmeichel. Peter Schmeichel spenderade den största delen av sin karriär i Manchester United där han som målvakt vann 5 stycken ligatitlar, 2 FA cuptitlar, 1 ligacup och även Champions League 1999. Han spelade även en nyckelroll för Danmark i EM 1992 där de tog hem hela tävlingen. Som en av de bästa målvakterna i Premier Leagues historia var det inte förvånande att få se hans son, Kasper, följa i hans fotspår. Han började i Manchester City och jobbade sig uppåt för att nu vara Leicester Citys förstemålvakt såväl som förstavalet i det danska landslaget.

8. Lampard

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Far och son Lampard. Frank Lampard Senior är en legend i West Ham och gjorde över 600 matcher för klubben. Frank Lampard Junior började sin karriär i samma klubb och många hävdade att det handlade om nepotism, favorisering av släktingar och/eller vänner, då hans ingifta morbror Harry Redknapp tränade laget för närvarande och försvarade Lampard junior och hävdade att han skulle bli något stort. Lampard junior gick vidare och blev en Chelsea legendar och vann en mängd troféer, bland annat Champions League och blev klubbens bäste målskytt genom tiderna.

7. Aluko

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Syster och bror Aluko. Eniola Aluko spelar för Chelsea Ladies. Hon har representerat Storbritannien i OS, vunnit 9 troféer, bland annat 3 FA cuptroféer och har representerat England i 98 matcher. Sone Aluko däremot spelar för Hull City och Nigeria och hoppas vara tillbaka i laget till VM 2018. Båda syskonen är forwards.

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

6. Wright

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Far och sönerna Wright. Ian Wright tillbringade några väldig framgångsrika år i Londonklubbarna Crystal Palace men framförallt i Arsenal. Han har gjort över 300 mål i sin karriär och vunnit Premier League, Ligacupen och FA cupen. Han har två fotbollsspelande söner, Shaun Wright-Phillips och Bradley Wright-Phillips som båda spelar i New York Red Bulls för tillfället. Shaun har även tidigare vunnit Premier League, FA cupen och Ligacupen.

5. Neville

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Bröderna Neville. Bröderna Gary och Phil var båda del av den kända ”Class of 92” i Manchester United. Gary gjorde över 600 matcher för klubben och vann över 16 troféer, bland annat otroliga 2 stycken Champions League titlar. Phil var inte dålig han heller, han vann 10 troféer och gjorde över 600 matcher för Manchester United och Everton. Båda bröderna är nu båda tränare och pundits.

4. Boateng

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

 

Bröderna Boateng. Jerome och Kevin-Prince Boateng är halvbröder och är de enda bröderna att ha spelat mot varandra i ett VM. Jerome har spenderat majoriteten av sin karriär i Tyskland men gjorde även ett snabbt pit stop i Manchester City innan han slog sig till ro i Bayern München, där han bland annat vunnit Champions League samt VM med Tyskland. Kevin-Prince däremot spelar för Ghana och har spelat lite överallt i Europa, bland annat i Tottenham där han var med och vann ligacupen samt i Milan där han vann Serie A. Just nu spelar han också i Bundesliga men representerar Schalke istället. Se & Spela på fotboll live =>

3. Laudrup

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Bröderna Laudrup. De två bröderna anses vara de bästa i Danmarks historia. Brian Laudrup spelade i flera olika ligor och klubbar, så som Bayern München, AC Milan, Rangers och Ajax. Han spelade även en stor roll i Danmarks EM vinst 1992. Äldre brodern Michael har bland annat vunnit La Liga 5 gånger, Serie A, Eredivise, Europeiska cupen. Han har spelat för lag som till exempel, Juventus, Real Madrid och Barcelona. Trots att Michael valde att inte spela för Danmark när de vann EM 92 är han fortfarande väldig uppskattad i sitt hemland och tillsammans utgör de ett av de bästa brödraparen som fotbollsvärlden skådat.

2. De Boer

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

De Boer bröderna. Frank och Ronald De Boer är tvillingar, och som väl känt är så är det svårt att bryta upp ett tvillingpar. De följde varandra runt jorden och spelade för Ajax, Barcelona och Rangers. Tvillingar är även kända för att ha liknande egenskaper, något som i De Boers fall sträcker sig även till deras troféehyllor. Båda bröderna har vunnit Eredevisie, Champions League, Supercupen och La Liga.

1. Charlton

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Charlton bröderna. Jack och Bobby Charlton är ihågkomna som bröderna som vann England VM 1966. Bobby var en oerhört duktig striker, som vann Ballon d’or och överlevde Münchenkatastrofen 1958. Han gjorde 249 mål för Manchester United. Han spelade en stor roll i Uniteds lag som blev det första engelska lag att vinna en europeisk cup. Storebror Jack tillbringade hela sin karriär som centerback för Leeds United och vann flera titlar. Se & Spela på fotboll live =>

Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Fler listor att blicka igenom

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply