Topp 10: Världens mest framgångsrika fotbollsfamiljer

Framgångsrikaste bröder, syskon, far och son samt dotter i fotboll

Vilka är egentligen de 10 framgångsrikaste fotbollsfamiljerna? I fotbollens värld finns det många familjeband, på planen såväl som utanför. Har man växt upp med fotboll inom familjen så är det ju lätt att detta intresse förs vidare och med ett delat intresse kommer ju även nyttig konkurrens som kan utveckla en ännu mer.

Det finns ju även släktband där det gått bra för den ene familjemedlemmen men mindre bra för de övriga. Det blir ju oftast så att en person vill det mer än den andre, kanske visar större talang och därför får mer stöd. Det är ganska ovanligt att det går riktigt bra för flera från samma familj.

Men familjer med större eller mindre framgång på fotbollsområdet finns det gott om, frågan är vilka är de största och mest framgångsrika familjebanden inom fotboll?

Familjebanden med störst framgång inom fotbollen

Våra listor på Silly Season Sverige har blivit uppskattade och populära. Nedan hittar du några av de listor som våra läsare gillat mest.

Nu ska vi  dock rikta vår fokus mot de 10 framgångsrikaste familjerna inom fotboll. Det finns såklart andra familjeband som inte är med på denna lista men fortfarande kan anses som väldigt framgångsrika, men här har vi samlat några av de största. Listan är hämtad från Copa90.

  1. Toure

Lista: Topp 10 fotbollsfamiljer

Toure bröderna, Yaya och Kolo. Kolo är den äldre av de två och etablerade sig först i Arsenal där han spelade en roll i säsongen med laget som kom att kallas ”The Invincibles”. Numera spelar han i Liverpool. Yngre brodern Yaya spelade i ett antal mindre lag innan han tillslut gjorde sig ett namn i Barcelona, där han spelade i 3 år innan han värvades över till Manchester City där han för nuvarande spelar. Bröderna spelade ett tag tillsammans i City där de vann ligan tillsammans 2012.

  1. Schmeichel

Lista: Topp 10 fotbollsfamiljer

Far och son Schmeichel. Peter Schmeichel spenderade den största delen av sin karriär i Manchester United där han som målvakt vann 5 stycken ligatitlar, 2 FA cuptitlar, 1 ligacup och även Champions League 1999. Han spelade även en nyckelroll för Danmark i EM 1992 där de tog hem hela tävlingen. Som en av de bästa målvakterna i Premier Leagues historia var det inte förvånande att få se hans son, Kasper, följa i hans fotspår. Han började i Manchester City och jobbade sig uppåt för att nu vara Leicester Citys förstemålvakt såväl som förstavalet i det danska landslaget.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply