Topp 10: Bästa målskyttarna i EM någonsin

bet365

Mesta målskyttarna genom historien i EM

Bästa målskyttarna i EM någonsin? Vem har gjort flest mål i EM genom tiderna? Vem är EM-skyttekung genom tiderna? Vi längtar precis lika mycket som alla fotbollsälskare i Europa till EM i Frankrike. Det ska bli spännande att se hur långt Sverige kan gå, och om de kan ta sig vidare från sin grupp. Här kan ni se alla speltider för Sverige.

Man fäster mycket hopp vid Zlatan Ibrahimovic, som är en av de 10 bästa målskyttarna i EM:s historia. Frågan är dock var han placerar sig på listan, och vilka andra namn som finns med. I denna lista placeras spelarna först och främst utifrån antal mål och gjorda, och sedan mål per match om spelarna har gjort lika många.

10 bästa målskyttarna någonsin i EM

Här på Silly Season Sverige har vi flera intressanta listor som du kan läsa och spetsa dina nördkunskaper med, som till exempel 10 talanger som aldrig blev något, 8 saker du inte visste om Sergio Agüero och 10 saker du inte visste om James Rodriguez.

10. Wayne Rooney

Engelsmannen Wayne Rooney har haft en tung säsong när det kommer till målskyttet, men han kanske kan finna formen igen när det är dags för EM. Han har gjort fem mål på sex matcher, vilket tar honom före spelare som Marco van Basten och Fernando Torres. Han har gjort 0.83 mål per match vilket tar honom till en tionde plats bland EM:s bästa målskyttar genom tiderna.

9. Savo Milosevic

Savo Milosevic spottade in mål för Kroatien under EM 2000, då han med sina 5 mål på 4 matcher tar honom till en nionde plats på listan. Han har gjort 1.25 mål per match. Han skulle sedan få en flytt från Real Zaragoza till Parma efter EM.

8. Nuno Gomes

Nuno Gomes har under tre mästerskap spelat 14 matcher och prickat in 6 mål, vilket ger honom ett målsnitt på 0.43 per match. Han imponerade under sina två sejourer i Benfica, men provade också på utländska äventyr i Blackburn och Fiorentina.

7. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo anses vara en av världens bästa anfallare genom tiderna, och det visar han här bland de främsta målskyttarna i EM. I sommar har han chansen att klättra i listan och lämna landsmannen Nuno Gomes bakom sig. De har nämligen precis samma statistik – samma antal mål, samma antal spelade matcher och samma snitt.

6. Thierry Henry

Den första fransmannen på listan är Thierry Henry, som var berömd för sin förmåga att spotta in mål. Mål är också vad han har gjort i EM, då han befinner sig  bland dessa målskyttar. Arsenal-legenden hittar vi på plats 6 med sina 6 mål på 11 matcher har han ett målsnitt på 0.55 mål per match.

5. Zlatan Ibrahimovic

Hur många EM-mål har Zlatan Ibrahimovic gjort genom åren? Vår svenske superstjärna Zlatan Ibrahimovic har lyckats ta sig in på topp 5 bland de bästa målskyttarna i EM-historien. PSG-anfallaren har noterats för 6 mål på 10 matcher, vilket ger honom ett snitt på 0.6 mål per match. Ett imponerande facit med tanke på att han spelar för en så pass liten nation.

4. Patrick Kluivert

Patrick Kluivert är en av Nederländernas främsta målskyttar genom tiderna, och han tar sig in på en fjärdeplats på denna lista. Med 4 mål på 9 matcher har ett snitt på 0.67 mål per match. Skapligt facit för den gamle Barcelona-strikern.

3. Ruud Van Nistelrooy

Andra holländaren i rad på listan blir Ruud van Nistelrooy. Den förre Manchester United och Real Madrid-anfallaren har även han gjort 6 mål, men det på 8 matcher. Hans målsnitt blir alltså 0.75, snäppet bättre än landsmannen Kluiverts.

2. Alan Shearer

Engelska legendaren Alan Shearer spottade in mål i den engelska ligan där han toppat listan med Premier Leagues bästa målskyttar någonsin under en väldigt lång tid.

Alan Shearer dundrade även in en hel del mål i EM. Under sin karriär mäktade han med 7 mål på 9 matcher, och ett snitt på 0.78 mål per match, vilket givit honom en andra plats i denna lista med bästa målskyttarna i EM någonsin.

1. Michel Platini

UEFA-presidenten Michel Platini är den som toppar listan. Han gjorde 9 mål på endast 5 matcher och är därmed vår EM-skyttekung genom tiderna. Fransmannen hade alltså ett imponerande målsnitt på 1.8 mål per match, vilket gör att han krossar allt motstånd på alla plan. Han förtjänar verkligen att toppa denna lista, och det återstår att se om någon någonsin kommer att passera honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply