Topp 10: Bäst betalda spelarna i MLS

Bästa lönerna i MLS – och så ligger svenskarna till

Bästa lönerna i MLS? Vem tjänar bäst i MLS? Hur mycket ligger lönerna på i MLS? MLS spelare lön? MLS löner? I Europa finns det många duktiga fotbollsspelare som spelar i de bästa klubbarna och tjänar enorma mängder pengar, spelare som Neymar, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Att spela i Europa i är mycket eftertraktat, och är man duktig kan man tjäna stora mängder pengar.

Bland annat har klubbar som Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United och Bayern München enorma lönelistor. Men på senare år har ett annat alternativ kommit fram, nämligen USA.

Nu kan man nämligen även spela i USA, som har en liga som enbart växer, och som innehåller stora mängder pengar. Major Soccer League, som ligan heter, har vuxit och kommit att bli mer och mer attraktiv, vilket även innebär mer pengar.

Den är känd som en liga dit gamla och avdankade fotbollsspelare går för att tjäna en god hacka stålar och få spela fotboll, utan att ha samma press på sig som i Europa. Huruvida detta stämmer eller inte är upp till var och en hur man ser på det, men de bästa lagen har möjlighet att betala bra till sina spelare.

Bäst betalda svenskarna i MLS

Vilka svenskar har bäst lön i MLS? Vilka svenskar tjänar bäst i MLS? Det finns ett antal svenskar som spelar i MLS och som tjänar goda summor pengar borta i Amerika. Bland annat så har vi  IFK Göteborg-målvakten John Alvbåge som numera spelar i Minnesota på lån, och tjänar runda 2,2 miljoner om året. Gustav Svensson, som spelar i Seattle Sounders, och Colorados Mohammed Saeid, drar båda in 1,5 miljoner om året, medans Saeids lagkamrat Axel Sjöberg har en lön på 1,1 miljoner om året.

De tjänar bäst i Major League Soccer

Många spelare kommer till ligan och förväntar sig höga löner, oftast då de är kända spelare från Europa som redan har gjort sig ett namn, och därmed bidrar med en del till klubben. De amerikanska klubbarna har lönebudgetar som kan täcka de nödvändiga kostnaderna för stjärnorna och gör det gärna, men dessa är enbart några av alla spelare. Många spelare tjänar inte alls så mycket, utan dessa kostnader är reserverade för ett fåtal spelare – stjärnorna. Här kommer vi att lista de tio spelare i MLS som tjänar bäst.

10. Diego Valeri, Portland Timbers, 22,6 miljoner

Topp tio Bäst betalda spelarna i MLS 2017

Argentinsk mittfältare som spelar i Portland Timbers sedan 2013. Valeri har lyckats vinna MLS cupen och 2015 års Conference Finals med klubben, och ses som en mycket viktig del av laget. Har tidigare spelat i bland annat Lanús och Porto.

9. Clint Dempsey, Seattle Sounders, 33,9 miljoner

Topp tio Bäst betalda spelarna i MLS 2017

Clint Dempsey spelade i Europa, i London-lagen Fulham och Tottenham Hotspur, där han gjorde sig ett namn, innan anfallaren återvände till sitt hemland USA och sedan 2013 representerar han Seattle Sounders och representerar även USA i landslagssammanhang, och har varit kapten för landslaget.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply