LISTA: 10 talanger som aldrig blev något

7. Talanger som aldrig blev något – Bojan Djordjic

LISTA- 10 talanger som aldrig blev något

Bojan Djordjic är en av de svenska fotbollstalanger som försvann. Den före detta Manchester United-talangen ansågs vara en utav de hetaste svenska talangerna som skickats ut till utlandet som 17-åring. I klubben blev det två matcher innan den lovande karriären sakta men säkert tynade bort. Hans höjdpunkt under karriären var i AIK åren 2008-2010, där han hann med och vinna Allsvenskan 2009. Han avslutade karriären 2014 i indiska Chennaiyin FC.

8. Nii Odartey Lamptey

”Han är den naturliga ersättaren för mig som fotbollens bästa spelare genom tiderna”. Detta sade Pelé när han fick frågan om den store talangen Nii Odartey Lamptey. Riktigt så blev det aldrig, utan den ghanske ex-talangen lyckades aldrig representera ett lag i över 50 matcher. Bara det faktum att det lag spelade flest matcher för var Shandong Luneng säger det mesta om den förre Aston Villa-spelaren. Lamptey är idag ett slangord för att sätta för mycket press på en ung talang.

9. Michael Branch

Lyftes upp i Everton där han tog en startplats redan som 17-åring. Det sades att han var fotbollens nästa stora superstjärna, och att han var en naturlig målskytt. Efter bara 4 mål på 41 matcher lånades han istället ut till olika lag där han aldrig lyckades. Sedan dess har han harvat omkring i de lägre divisionerna innan hans karriär tog ett abrupt slut – han dömdes till sju års fängelse och släpps 2019 efter ett tungt drogmissbruk.

10. Jérémie Aliadière

Vi avslutar listan med den kanske mest lyckade av dessa ex-talanger. Jérémie Aliadière tippades bli den långsiktiga arvtagaren till lagets dåvarande superstjärna Thierry Henry, och det är inte vem som helst som förväntas uppnå något sådant. Aliadière kanske föll offer för en ”Lamptey” som ledde till att det bara blev 29 matcher för Arsenal på sex år. Säsongen 2012-2013 gjorde han hela 15 mål i Ligue 1 för Lorient, men roligare än så blev det aldrig. Nu spelar han i det för allmänheten okända laget Umm Salal.

Detta var samtliga spelare på listan över talanger som aldrig blev något. Kolla gärna in några fler av våra listor på siten här nedan.

Läs mer på Silly Season Sverige

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply