Sveriges största fotbollsarenor – största fotbollsarenan i Sverige!

Sveriges största fotbollsarenor

Lista: Sveriges största fotbollsarenor

Har du någon undrat vilka som är Sveriges största fotbollsarenor? Många ställer sig frågan om vilka världens största fotbollsarenor är. Andra undrar vilka arenor som är störst i Spanien och vilka fotbollsarenor som är störst i Tyskland. Det finns många otroliga fotbollsarenor i världen och många som har en en stor kapacitet och rymmer många besökare. Camp Nou är den största arenan i Europa där nästan 100 000 personer får plats och det är ofta fullsatt på arenan i de norra delarna av Spanien.

Sveriges största fotbollsarenor i förhållande till världens största arenor

Några av de största och mest moderna arenorna i Europa finns i Frankrike, Spanien, Tyskland och Italien. Några av de Frankrikes största fotbollsarenor kommer vara spelplatser för nästa års Europamästerskap som avgörs i landet. Frankrikes största fotbollsarena är Stade France som har en kapacitet på över 81 000 åskådare, och kommer även att vara spelplats för nästa års EM-final. Här kan du se alla Fotbolls EM 2016 arenor i Frankrike samt några av de mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022.

I Sverige finns det flera nya och moderna arenor men det finns även de som är lite äldre. Oftast går det inte att mäta publiksiffror från Allsvenskan med matcher från Champions League, men tidigare i år var det fler personer på plats när AIK och Hammarby möttes än mötet mellan Juventus och Real Madrid på Juventus Stadium Turin.

Topp 10: vilka arenor är störst i Sverige?

Vilken arena är den största fotbollsarenan i Sverige? Känner du till några stora fotbollsarenor i Sverige? Förmodligen känner du till Sveriges tre största arenor på sin höjd. De flesta känner till alla nya fotbollsarenor i Sverige, men glömmer bort de andra och gamla arenorna. De flesta är intresserade av vilka de största fotbollsarenorna är i Sverige och därför så har vi på Silly Season Sverige gjort en lista med svenska arenor med högst kapacitet i landet.

Innan vi avslöjar vilka de största arenorna i Sverige är vill vi även rekommendera att du tar en titt på våra andra uppskattade listor som vi gjort. Nedan finner ni ett axplock med de mest populära listorna som vi publicerat, ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom Sveriges största fotbollsarenor.x

10. Örjans Vall – Halmstad – 15 000 åskådare

Örjans Vall är hemmaplan för Hamstads BK som den gångna säsongen åkte ur Allsvenskan. Klubben har under de senaste åren varit med om en berg- och dalbana när det gäller att pendla mellan Allsvenskan och Superettan och efter ett omtalat självmål av Ali Khan stod det klart att laget spelar i den svenska andradivisionen nästa säsong.

Arenan invigdes av Kronprins Gustav Adolf den 30 juli 1922 och är än idag hemmaplan åt Halmstads BK. Arenan har byggts om vid flera tillfällen om har en kapacitet på 15 500 åskådare.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply