Supertalanger på Football Manager 2011 – Vad hände sen?

Supertalanger på Football Manager 2011 - Vad hände sen?

Supertalanger på Football Manager 2011 – Vad hände sen?

Football Manager 2011 är ett spel i en klassisk spelserie som visuellt påminner om spel från 90-talet men med en spelardatabas som snuddar verkligheten. I spelardatabasen finns uppgifter om spelarnas nuvarande nivå och även potentiell nivå. Några noga utvalda unga spelare spåddes ha en hög potential i 2011-års version av spelet, nu snart sex år senare tar vi reda på hur det gick med facit i hand.

Supertalanger på Football Manager 2011 - Vad hände sen?

Blev de stora stjärnor som på Football Manager 2011?

Då Football Manager har i flera års tid satsat på sin spelardatabas så har den blivit alltmer sofistikerad och bred. Numera hittar man flera talanger från världens alla hörn. Som denna granskning visar så har man ibland varit rätt ute, men inte alltid. Det ska dock nämnas att klubbar med flertalet heltidsanställda scouter i världens alla hörn inte heller prickat rätt alla gånger. Så hur gick det för våra supertalanger i Football Manager 2011? Innan du tar reda på svaret så rekommenderar vi att du först kollar vad som hände med supertalangerna på Football Manager 2010.

Supertalanger på Football Manager - Vad hände sen?

David de Gea – Målvakt

PSG jagar David De Gea

Foto: Bildbyrån

Dåvarande klubb: Atletico Madrid
Nuvarande klubb: Manchester United
Ålder idag (ålder i spelet): 26 (19)

Få spelare har levt upp till sin hype likt David de Gea. Vägen upp till toppen har han lyckats ta men det har varit långt ifrån enkelt. Allt började när han som trettonåring togs in i Atletico Madrids akademi, genom ungdomsleden tog sig den unge David de Gea hela vägen till A-laget i La Liga. När den spanske målvakten hunnit bli 20 år värvades han till Manchetser United av den legendariske tränaren Sir Alex Ferguson. Det mötet blev långt ifrån enkelt, han skulle ersätta ingen mindre än Edwin van der Saar som gick i pension. Lite pö om pö började konstigheter uppdagas, den unge målvakten hade som vana att ta siesta mitt på dagen och hårda eftermiddagspass var inte hans grej. Det gick så lång att andremålvakten Anders Lindegaard  ett tag tog över som startspelare. Men efter år av ackumulering till den brittiska fotbollen så var David de Gea återigen en målvakt som ingav respekt. Efter ett osannolikt pappersstrul under förra sommarens deadline-day så gick spanjoren miste om en övergång till Real Madrid, kvar i United har han övertygat och bitvis varit enskilt avgörande i flertalet poängvinster.

Klicka ”nästa” för att se de andra talangerna

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply