Topp 10 Supertalanger i fotboll som försvann

Tio unga supertalanger som försvann – talanger utanför Europas toppligor

Då den mesta fotbollen som sänds och täcks handlar om de fem största ligorna i Europa – Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A och Ligue 1 – är det lätt att glömma bort att det faktiskt finns andra, väldigt bra ligor, som har massor av duktiga spelare och talanger. Bland dessa anrika klubbar och ligor, som har producerat några av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna, kan det finnas en del framtida stjärnor. Se och spela på fotboll live =>

Några av dessa talanger har redan blivit scoutade av toppklubbarna i de stora ligorna och det kan hända att du snart ser dem i en stormatch nära dig. Talanger finns överallt, såväl som på svensk mark – likt Alexander Isak – som i de afrikanska mästerskapen och spridda ut i världen.

Supertalanger i fotboll som försvann

Tio extremt lovande talanger som inte spelar i Europas topp fem ligor

Här skall vi nu gå igenom tio väldigt lovande talanger, som inte har fått någon speltid än i någon av Europas största fem ligor, men innan vi dyker ned i denna lista vill vi även passa på att tipsa om några av våra äldre och populära listor.

10. Aleksandr Golovin

Ålder: 20 år

Liga: Ryska Premier League

Klubb: CSKA Moskva

Antal spelade matcher: 60

Den mångfacetterade mittfältaren, som kan spela på varje position i anfallet, är enbart 20 år men har redan fått representera Ryssland i landslagssammanhang och har playmakern Mesut Özil som idol, vilket säger ganska mycket om hans egna spelsätt. Se och spela på fotboll live =>

9. Rúben Neves

Ålder: 20 år

Liga: Primeira Liga

Klubb: FC Porto

Antal spelade matcher: 91

Neves kom från Portos ungdomsakademi och den defensive mittfältaren har blivit jämförd med den portugisiske mittfältaren João Moutinho på grund av deras likheter i spelsätt.

8. Viktor Tsygankov

Ålder: 19

Liga: Ukrainska Premier League

Klubb: Dynamo Kiev

Antal spelade matcher: 19

Ännu en talang från Dynamo Kievs akademi, som aldrig ser ut att ta slut, och mittfältsyttern är redan en publikfavorit. Den unge yttern jämförs med Gareth Bale och har blivit hyllad av många profiler, däribland Andriy Shevchenko, som numera tränar det ukrainska landslaget.

7. Youri Tielemans

Ålder: 19

Liga: Jupiler Pro League

Klubb: Anderlecht

Antal spelade matcher: 173

Mittfältaren har spelat i a-laget för den bastanta, belgiska klubben sedan han var 16 år gammal och toppklubbar har hållit honom under uppsikt i flera år, och trots att han ligger djupt nere i planen har ett antal långdistansmål höjt hans popularitet om än mer.

6. Cengiz Ünder

Ålder: 19

Liga: Süper lig

Klubb: İstanbul Başakşehir F.K.

Antal spelade matcher: 31

Den unge turken, som nyligen landslagsdebuterade för Turkiet, kan spela på hela mittfältet och har blivit uppmärksammad som en av de största talangerna i den turkiska ligan.

Supertalanger i fotboll som försvann

5. Jiří Januška

Ålder: 19

Liga: Tjeckiska förstaligan

Klubb: 1. FK Pribram

Antal spelade matcher: 8

Januška är en hårt jobbande och mycket intelligent offensiv mittfältare, som kanske aldrig kommer att nå samma nivå som landsmannen och Ballon d’Or-mottagaren Pavel Nedvěd, men han har talang nog att i framtiden åtminstone komma nära. Se och spela på fotboll live =>

4. Denis Zakaria

Ålder: 20

Liga: Schweiziska superligan

Klubb: Youngboys

Antal spelade matcher: 59

Zakaria är en elegant defensiv mittfältare och det faktum att han växte upp med Patrick Vieira syns på många sätt även i hans spel. Den unge mittfältaren är rasande duktig på att läsa spelet och kan distribuera bollen prickfritt.

3. Kasper Dolberg

Ålder: 19

Liga: Eredivisie

Klubb: Ajax

Antal spelade matcher: 40

Den unge center-forwarden har redan 18 mål på 40 matcher och han han blivit jämförd med storslagna spelare från hans klubb som Marco van Basten och Patrick Kluivert.

2. Lazaros Lamprou

Ålder: 19

Liga: Schweiziska superligan

Klubb: Panionios

Antal spelade matcher: 5

Den unge talangen är utlånad till Panionios från PAOK och den grekiske anfallaren, som ännu inte fått spela för Grekland även om det bara är en tidsfråga, har en förmåga att finna ytor och kan spela mellan linjerna.

1.Konrad Laimer

Ålder: 19

Liga: Österrikiska Bundesliga

Klubb: Red Bull Salzburg

Antal spelade matcher: 67

Laimer är den näst yngste debutanten i den österrikiska Bundesligas historia och han har blivit hyllad för sin förmåga att positionera sig helt rätt och hans sätt att pressa från mittfältet.

Supertalanger i fotboll som försvann

Fler relaterade listor här:

Detta var samtliga spelare på listan över supertalanger som försvann i fotboll. Kolla gärna in några fler av våra listor på siten här nedan. Se och spela på fotboll live =>

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply