Topp 10: Största flopparna i Premier Leagues historia

Största flopparna i Premier Leagues historia

10 största flopparna i den engelska högstaligan någonsin

Största floppar i Premier League någonsin? Vilka är de största engelska flopparna i Premier Leagues historia? Har du någon gång tänkt på vilka de största flopparna i engelsk fotboll är? Kanske har du satt ihop en lista om det själv?

Nu har vi på Silly Season Sverige satt ihop en lista med de tio spelare som vi anser är de största flopparna i Premier Leagues historia. De största flopparna i Premier Leagues historia är enligt oss spelare som ofta köps för fantasisummor och som inte presterar i enlighet med transfersumman. Se & Spela på fotboll =>

Oftast tar klubbarna en stor chansning när de värvar för så pass mycket pengar och betalar gigantiska övergångssummor. Ibland blir det väldigt bra medan det andra gånger går så pass dåligt att man väljer att sälja spelaren efter endast en eller två säsonger. Då hamnar några av dessa spelare på listor med de största flopparna i Premier Leagues historia.

Topp 10: Största flopparna i Premier Leagues historia

10 största floppar i Premier League någonsin

Vilka är de 10 största engelska flopparna i Premier Leagues genom tiderna? Tidigare har vi gjort listor om bland annat största flopparna i Premier League hittills 2014/2015, största flopparna i Premier League 2014/2015, de största arenorna i Tyskland, Europas tio bästa fotbollsspelare och de skottvilligaste spelarna i Premier League. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom Premier Leagues största floppar genom tiderna, häng med! Se & Spela på fotboll =>

10) Kevin Davies – £7.5m till Blackburn, 1998

Största floppar i Premier League någonsin - Kevin Davies, en av största flopparna i Blackburn

Kevin Davis skulle kunna vara en av de första spelarna att erkänna att han inte är den mest naturligt begåvade spelaren, trots det hade han en relativt bra tid i Premier League. Med det sagt kan vi berätta att efter en fin tid i Chesterfield i Englands lägre divisioner fick han chansen att spela i Southampton för att sedan flytta vidare till Blackburn 1998, en flytt som då kostade 7,5 miljoner pund.

Hur som helst nätade han endast två gånger för Blackburn Rovers som samma år åkte ut Premier League. David återvända året efter till Southampton där han totalt tillbringade fyra säsonger under sin spelarkarriär. Se & Spela på fotboll =>

9. Francis Jeffers – £8m till Arsenal, 2001

Största floppar i Premier League någonsin - Francis Jeffers, en av största flopparna i Arsenal

Francis Jeffers är förmodligen en av de största flopparna i Arsenal.  Efter att ha kommit fram från Evertons ungdomskategorier var han en av de mest spännande egenfostrade spelarna som Premier League någonsin haft. Intresset från större klubbar väntade inte och efter fyra säsonger i Evertons a-lag stod det klart att Jeffers flyttade till Highbury och Arsenal.

Efter att ha kostat 8 miljoner pund för London-klubben nådde han aldrig upp till förväntningarna och flera skador satte stopp för anfallaren som aldrig riktigt blev det han hoppats på. Jeffers gjorde endast fyra Premier League-mål under två och ett halvt år på Highbury och efter att ha misslyckats i en utlåning till Everton såldes han till Charlton 2004 för 2,6 miljoner pund.

8. Chris Sutton – £10m till Chelsea, 1999

Största floppar i Premier League någonsin - Chris Sutton, en av största flopparna i Chelsea

Den ena halvan av SAS-duon (Alan Shearer och Chris Sutton) vann Premier League med Blackburn Rovers 1995 och var då en av landets bästa anfallare. Efter att Rovers blivit nedflyttade till Championship 1999 flyttade han till Chelsea för 10 miljoner pund men misslyckades totalt och gjorde endast ett mål under säsongen som han spenderade på Stamford Bridge.

Målet kom i den kända 5-0-vinsten mot Manchester United och säsongen därpå flyttade han Celtic där det blev sex säsonger innan han flyttade tillbaka till Premier League för spel i Birmingham och sedan Aston Villa

10 största floppar i Premier League någonsin

7. Jack Rodwell – £12m till Manchester City, 2012

Största floppar i Premier League någonsin - Jack Rodwell, en av största flopparna i Manchester City

Även om de spelade på olika positioner var Jack Rodwells framfart i Everton väldigt lik Wayne Rooneys, vilket gjorde att väldigt många jämförde de båda. Mittfältaren blev 2007 en av de yngsta spelarna någonsin att spela i Premier League då han debuterade utan att ha skrivit på ett proffskontrakt med klubben.

Efter att ha representerat England för första gången 2011 förväntades Rodwell att bli en av landets bästa spelare under de kommande åren och 2012 flyttade han till de dåvarande regerande Premier League-mästarna Manchester City för en summa på 12 miljoner euro. Se & Spela på fotboll =>

I Manchester City hade Rodwell det inte lätt då han drog på sig många skador och spelade endast 16 ligamatcher på två säsonger. 2014 flyttade han till Sunderland för att försöka rädda sin karriär men han väntar fortfarande på att komma tillbaka till den fina form han hade i Everton.

6. David Bentley – £15m till Tottenham, 2008

Största floppar i Premier League någonsin - David Bentley, en av största flopparna i Tottenham Hotspur

David Bentley trodde att han hade världen i sina händer när han spelade för Blackburn Rovers i Premier League.

Några månader efter att ha flyttat till Tottenham för 15 miljoner pund stod han för ett otroligt snyggt volleymål mot sin förra klubb, och värsta rivalen Arsenal. Bentleys roll i Tottenham blev dock mindre viktig för varje säsong som gick och 2013 lämnade han klubben för att gå i pension.

5. Michael Owen – £16.8m till Newcastle, 2005

Största floppar i Premier League någonsin - Michael Owen, en av största flopparna i Newcastle United

Michael Owen är mycket riktigt en av Englands bästa spelare i sin generation då han gjorde mål när han kände för det i Liverpool under tonåren och i tidig 20-årsålder.

2004 flyttade han till Real Madrid där han trots mycket bänknötande gjorde 13 ligamål under säsongen som han bar den helvita tröjan. Efter ett år på Santiago Bernabéu flyttade han tillbaka till England och Newcastle för en summa på 16,8 miljoner pund men hans fyra år på St James’ Park blev inte som han tänkt sig.

Under de två första säsongerna fick engelsmannen knappt någon speltid och under de två sista var målskyttet inte alls vad han förväntat sig. Totalt blev det 26 mål på 71 ligamatcher i Newcastle.

4. Owen Hargreaves – £17m till Manchester United, 2007

Största floppar i Premier League någonsin - Owen Hargreaves, en av största flopparna i Manchester United

Trots att Owen Hargreaves gjort över 30 landskamper för England fick han knappt spela på grund av flertalet skador som tvingade honom till operation efter operation. i VM-turneringen 2006 blev han utsedd till Englands bäste spelare och fem år tidigare hade han vunnit Champions League med Bundesliga-giganten Bayern München.

Hargreaves första säsong på Old Trafford var även den framgångsrik då man vann både Premier League och Champions League. Olyckligt skadade sig spelaren och kunde aldrig riktigt komma tillbaka. Totalt blev det tre bortkastade säsonger för mittfältaren som endast gjorde fyra matcher efter att ha åkt på sin första skada i klubben. 2011 släpptes han av United för att gå till Manchester City men där lyckades han inte heller och gick i pension 2012.

10 största flopparna i den engelska högstaligan någonsin

3. Stewart Downing – £20m till Liverpool, 2011

Största floppar i Premier League någonsin - Stewart Downing, en av största flopparna i Liverpool

Stewart Downings vänsterfot var väldigt väldigt mycket för Middlesbrough och Aston Villa samt det engelska landslaget. Men efter att ha skrivit på för Liverpool 2011 för en summa på hela 20 miljoner pund misslyckades han totalt och gjorde inte ett enda mål eller assist på 36 matcher, vilket är ett uselt facit för en yttermittfältare.

Totalt blev det två säsonger på Anfield innan han blev såld till West Ham United för fem miljoner pund 2013. Lyckligtvis har hans tid i London-klubben varit lite bättre än sejouren på Merseyside.

2. Shaun Wright-Phillips – £21m till Chelsea, 2005

Största floppar i Premier League någonsin - Shaun Wright-Phillips, en av största flopparna i Chelsea

Shaun Wright-Phillips visade en otroligt bra form när han kom fram hos Manchester City där han hjälpte klubben att stabilisera sig efter ett par säsonger som gått upp och ner.

Yttern gjorde landslagsdebut 2004 och året därefter flyttade han till Chelsea, en övergång som ska ha varit värd 21 miljoner pund. Tiden på Stamford Bridge blev inte riktigt lika framgångsrik som varken spelaren eller klubbledningen förväntat sig då han aldrig lyckades ta en startplats i Jose Mourinhos lag. Han var dock med och vann Premier League 2005/2006. Efter tiden i Chelsea återvända han till Manchester City innan det blev en flytt till Queens Park Rangers.

1. Andy Carroll – £35m till Liverpool, 2011

Största flopp i Premier League genom tiderna - Andy Carroll, Liverpool

Största flopp i Premier League genom tiderna? 2011 blev Andy Carroll den dyraste brittiske spelaren någonsin och en av de dyraste i världen då han gick från Newcastle till Liverpool för hela 35 miljoner pund. Carroll imponerade efter att ha spelat sin fotboll i sin hemstad och efter att Liverpool sålt Fernando Torres till Chelsea hade man 50 miljoner pund att lägga på en ersättare.

Carroll drabbades av många skador och när han väl var frisk lyckades han aldrig göra något speciellt. Han lämnade Anfield för spel i West Ham 2013 för 15 miljoner pund, men har aldrig lyckats skaka av sig sina skadeproblem.

Detta var alltså listan med de tio största engelska flopparna i Premier League. Håller du med eller har du andra åsikter? kommentera gärna nedan, vi vill veta din åsikt!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply