Största förlusten i Champions League? Här är de största förlusterna i Champions League!

Största förlusterna i Champions League - kvartsfinal

Största förlusterna i Champions League – detta är den största förlusten i Champions League genom tiderna!

Största förlusten i Champions League? Största förlusterna i Champions League någonsin?  Champions League är världens bästa klubblagsturnering i fotboll. De bästa lagen gör upp om den åtråvärda pokalen som funnits i nuvarande format sedan 1992. På tisdagar och onsdagar får fotbollsfans världen över njuta av fotboll i världsklass och det är ofta väldigt jämna matcher där det hela avgörs på detaljer och individuella prestationer. Det finns även de matcher där ett lag spelar ut hela sitt register och vinner med stora siffror. Så många som åtta mål har gjorts av ett lag i en och samma match. En målskörd som inte många lag i världen kan mäkta med att göra under 90 minuter. Se och spela på fotboll live =>

Då turneringen hållit på väldigt länge har det satts rekord som är väldigt svåra att slå. Lagen som är med i turneringen blir bättre för varje säsong som går och det är inte alltid lätt att få hål på sina motståndare. Speciellt inte när det kommer till utslagsfasen av turneringen. I denna artikel kommer vi gå igenom de största vinsterna för varje runda i Champions League. Samtliga resultat förutom ett har kommit i matcher som spelats på 2000-talet.

Största förlusten i Champions League

Största förlusten i Champions League

Nyfiken på den största förlusten i Champions League? Så vilka är de största förlusterna i Champions League? Genom åren har vi fått se flera fina matcher i turneringen där otroliga mål gjorts. Frågan vi ställer oss är dock vilken förlust som är störst i turneringens historia. Nedan hittar ni de största förlusterna i turneringen per fas i turneringen.

Allt från gruppspel till åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal och final. Det finns ett svenskt lag med på listan då man fick 90 jobbig minuter på Estadio Santiago Bernabéu i Madrid. Nedan hittar ni alla officiella resultat som skrivits in i Champions Leagues historieböcker.  Se och spela på fotboll live =>

Största förlusterna i Champions League – gruppspel

LISTA: Största förlusterna i Champions League någonsin

Bildbyrån

Det är två stycken gruppspelsmatcher som slutat med den största förlusten någonsin i Champions League-sammanhang. Malmö FF och Besiktas är de två lag som fick se sig besegrade med resultatet.

Real Madrid – Malmö FF 8-0

Matchen spelades den 8 december 2015 på Estadio Santiago Bernabéu i Madrid. Malmö FF hade gjort det bra tidigare i gruppspelet och vunnit över Shakhtar Donetsk på hemmaplan. Matchen i den spanska huvudstaden är dock en insats man troligen ville glömma så snabbt som möjligt. Det stod 3-0 i halvlek men under de sista 45 minuterna gjorde hemmalaget ytterligare fem mål.

Cristiano Ronaldo stod för fyra mål i matchen och fransmannen Karim Benzema gjorde hattrick. Matteo Kovacic skrev även in sig i målprotokollet.

Liverpool – Besiktas 8-0

Det är dock två matcher som slutat med 8-0. Förutom MFFs kollaps i Madrid har även Liverpool vunnit med 8-0 över turkiska Besiktas. Det var den 6 november 2007 då Liverpool spelade ut hela sitt register hemma på Anfield. Det stod endast 1-0 i paus men under de sista 45 minuterna gjorde The Reds hela sju mål till. Benayoun (3), Crouch (2), Babel (2) och Steven Gerrard stod för engelsmännens mål under en kväll som lagets fans sent kommer att glömma.

Största förlusterna i Champions League – åttondelsfinal

Största förlusterna i Champions League - gruppspel

Bildbyrån

Största förlusten i Champions League åttondelsfinal? Det finns flera åttondelsfinaler som blivit väldigt målrika. Tre av de har slutat 7-0 och i samtliga har minst ett tyskt lag spelat. De tyska lagen har dock inte alltid stått på den vinnande sidan. Bayern München har vunnit två och Schalke 04 har förlorat en.

Bayern München – Basel 7-0

Detta målrika möte spelades den 13 mars 2012 när Bayern München tog emot FC Basel hemma på Allianz Arena i München. Det var hemmalaget som styrde matchen från start till mål och mäktade med att göra sju mål inom loppet av 90 minuter. Mario Gomez (4), Arjen Robben (2) och Thomas Müller var de spelare som nätade för tyskarna i en match där de körde över FC Basel.

Bayern München – Shakhtar Donetsk 7-0

Bayern München har vunnit med 7-0 i två åttondelsfinaler i turneringen. Den andra kom den 11 mars 2015 då man slog ukrainska Shakhtar Donetsk. Matchen var returmötet mellan de båda lagen i turneringen och tyskarna ville försäkra sig om ett avancemang, något man verkligen gjorde. Thomas Müller (2), Jérôme Boateng, Franch Ribéry, Holger Badstuber, Robert Lewandowski och Mario Götze blev målskyttar i denna historiska match.

Manchester City – Schalke 04 7-0

Även denna match slutade 7-0. Mötet mellan Manchester City och Schalke 04 spelades den 12 mars 2019 på Etihad Stadium och var returmötet mellan de båda lagen. Sergio Agüero (2), Leroy Sané, Raheem Sterling, Bernardo Silva, Phil Foden och Gabriel Jesus var spelarna som skrev in sig i målprotokollet för engelsmännen. Se och spela på fotboll live =>

Största förlusterna i Champions League

Största förlusterna i Champions League – kvartsfinal

Största förlusterna i Champions League - kvartsfinal

Bildbyrån

Största förlusten i Champions League kvartsfinal? När det kommer till största förlusterna i en kvartsfinal är sex måls skillnad den största skillnaden på ett resultat. Ett av resultaten sticker dock ut, ni vet säkert vilket.

Bayern München – FC Barcelona 8-2

Den tyska maskinen Bayern München bad inte om ursäkt när man körde över FC Barcelona i kvartsfinalen 2019. Efter ett längre uppehåll på grund av coronapandemi spelades de sista tre omgångarna av slutspelet i Lissabon. Det blev ingen rolig visit för Barcelona i grannlandet. Bayern München vann nämligen med hela 8-2 över spanjorerna som fick packa väskorna samma kväll som man spelat den första matchen. Matchen spelades den 14 augusti 2020 och kommer att kommas ihåg som en av de största förlusterna i klubbens historia.

Segerreggisörer för tyskarna blev Müller (2), Coutinho (2), Perisic, Gnabry, Kimmich och Lewandowski.

Barcelonas mål gjordes av David Alaba (självmål) och Luis Suárez.

Manchester United – AS Roma 7-1

Även Manchester United har mäktat med att vinna en kvartsfinal med sex måls skillnad. Denna match blev dock ”bara” 7-1 till engelsmännen. Matchen spelades den 10 april 2007 och var returmötet mellan de båda lagen.

Manchester Uniteds målskyttar blev Michael Carrick (2), Cristiano Ronaldo (2), Patrice Evra, Wayne Rooney och Alan Smith. Se och spela på fotboll live =>

Bildbyrån

Största förlusterna i Champions League – semifinal

Största förlusten i Champions League semifinal? När det kommer till största förlusterna i en semifinal är fyra måls skillnad den största skillnaden på ett resultat.

Bayern München – FC Barcelona 4-0

Den största förlusten ett lag åkt på i en semifinal i Champions League är 4-0. Två semifinaler har slutat med det nämnda resultatet och Bayern München har både givit och tagit en gång på varje håll. Den 23 april 2013 slog man FC Barcelona på hemmaplan i den första semifinalen. I returen var man även där överlägsna och vann med 3-0 på Camp Nou.

Bayern München – Real Madrid 0-4

Som vi tidigare nämnt har Bayern München både vunnit och förlorat med 4-0. Förlusten kom den 29 april 2014 då man sänktes av Real Madrid. Detta var returmatchen som spelades på Allianz Arena. Resultatet innebar att Real Madrid tog sig vidare till final i turneringen. Sergio Ramos och Cristiano Ronaldo stod för vars två mål i vinstmatchen. Se och spela på fotboll live =>

Bildbyrån

Största förlusterna i Champions League – final

Största förlusten i Champions League final? En final är alltid en final och oavsett resultat kommer man alltid att minnas hur den slutade. Här hittar ni den final som slutat med störst förlust för det förlorande laget.

AC Milan – FC Barcelona 4-0

Finalen i Champions League 1994 spelades den 18 match. AC Milan körde då över Barcelona med hela 4-0. Spanjorerna hade ingen chans mot Milan som plockade hem titeln.

Segerskyttar för Milan blev Daniele Massaro (2), Dejan Savićević och Marc Desailly. Se och spela på fotboll live =>

Största förlusten i Champions League

Fler Champions League relaterade listor:

Nedan hittar ni fler listor på Silly Season Sverige. Samtliga handlar om Champions League.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365