Lista med 11 spelare som representerat både Real Madrid och Barcelona

Spelare som representerat både Real Madrid och Barcelona

Topp 11 spelare som representerat både Real Madrid och Barcelona

Här går vi igenom några av största spelarna som hoppat mellan Real Madrid och Barcelona. Nedan ser du topp 11 spelare som spelat i Barcelona och Real Madrid:

Argentinaren är den senaste spelaren att representera de två klubbarna. Saviola kom till Barcelona 2001 från River Plate som en stjärna men hans unga ålder och inte alltför bra teknik gjorde att det inte blev någon vidare succé i den katalanska klubben. Efter att ha varit utlånad till Sevilla och Monaco återvände han till Camp Nou där han spelade sitt sista år på kontraktet innan han skrev på för Real Madrid 2007 på free transfer. I Real Madrid spelade han två säsonger och lyckades endast göra fem mål.

Kameruniern kom till Real Madrid som 15-åring där han först spelade med B-laget innan han blev utlånad till Leganés. När han kom tillbaka till Real Madrid fick han inte mycket speltid och bestämde sig då för att gå på lån till först Espanyol och därefter i Mallorca. Etoo spelade i Mallorca under fyra säsonger (2000-2004) innan han skrev på för Barcelona där han var med och vann trippeln 2008-2009.

Brasilianaren gjorde alltid mål, det kvittar vilket lag han spelade i. Efter endast en säsong i Barcelona (1996-97) skrev han på för Inter. Brasilianaren skrev på för Real Madrid sommaren 2002 och spelade i klubben i fyra och ett halvt år tillsammans med Raúl på topp. Se och spela på El Clasico live =>

Samma år som Figo lämnade Barcelona värvade man Alfonso Pérez, en spelare som tidigare varit i Real Madrid men kom från Real Betis. Spelarens insatser var långt ifrån vad man väntat sig och fick inte många minuter i den blåröda tröjan.

Mittfältaren som debuterade i Barcelonas A-lag 1995 skulle också komma att bära Real Madrids tröja. Dock spelade Celades en säsong i Celta Vigo innan han lämnade för Real Madrid.

Figos flytt från Barcelona till Real Madrid är utan tvekan den mest traumatiska flytten i Barcelonas historia. Portugisen var en nyckelspelare under fem säsonger och bar även kaptensbindeln. Efter flytten till Real Madrid blev det ytterligare fem säsonger i huvudstadsklubben.

Barcelonas nuvarande tränare lämnade Real Madrid för Barcelona 1996. Efter fem säsonger i Real Madrid bestämde han sig för att skriva på för den katalanska klubben. Efter övergången till Barcelona lade han sin Madrid-tid bakom sig och spelade åtta säsonger i Barcelona där han kände sig mycket uppskattad.

Den katalanska anfallaren har även han burit de båda tröjorna även om det endast blev ett par matcher i Real Madrids A-lag. Efter en fin säsong i Mallorca skrev han på för Barcelona där han var i fyra år. Garcia kom för att utmana Kluivert om anfallsplatsen men lyckades inte under sin tid i klubben.

Den danska stjärnan var en av huvudfigurerna i Cruyffs Barcelona. Till slut blev han ändå inte uppskattat då han skrev på för Rivalklubben. Romarios ankomst 1993 gjorde att dansken inte kunde spela som han ville. Endast tre utländska spelare och då fanns redan Stoichkov och Koeman i truppen. Laudrup spelade i Real Madrid 1995-1997.

Kroaten kom till Bernabéu efter att ha proklamerat sig Europamästare med Röda Stjärnan men hans tid i den spanska ligan skulle inte bli lika ihågkommen. Prosinecki spelade tre säsonger (1991-94) i Real Madrid innan han gjorde en säsong för Oviedo. Därefter spelade han i Barcelona i en och en halv säsong men gjorde ingen större succé.

Rumänen spelade två säsonger i var lag. Även om han inte hade någon bra säsong i något av lagen kommer spelaren alltid att bli ihågkommen för sin talang. Se och spela på El Clasico live =>

Spelare som representerat både Real Madrid och Barcelona

Läs mer om El Clasico:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply