LISTA: Spelare som representerat både Juventus och Real Madrid

bet365

Vilka är de spelare som har representerat både Juventus och Real Madrid? På lördag den 3 juni 2017 är det dags att sparka igång ännu en upplaga av Champions League-finalen, denna omtalade turnering som är den största fotbollsturneringen i Europa, om inte i hela världen. Människor från olika delar av jordklotet följer uppgörelsen av denna fotbollsmatch, som kommer att kröna det bästa fotbollslaget i Europa. Se Champions League-finalen här! =>

Juventus och Real Madrid är två extremt framgångsrika europeiska fotbollslag. Mellan de båda klubbarna har det vunnits mer än 60 ligatitlar och 20 europeiska cupfinaler. De båda lagen har sedan tidigare mötts 16 gånger. Något förvånande är dock att det inte är särskilt många spelare, eller tränare, som har gjort övergången mellan klubbarna.

LISTA- Spelare som representerat både Juventus och Real Madrid

Vilka har spelat i både Real Madrid och Juventus?

För att vara två så framstående och stora lag, som dessa två klubbar faktiskt är, så är det inte många spelare som har flyttat från den ena klubben till den andra. På Silly Season Sverige har vi dock lyckats finna några, och dessa kommer vi att sammanställa här nedan.

Många spelare har sålts och köpts in, både i Juventus och Real Madrid under de senaste åren, men inte många spelare har spelat i både Juventus och Real Madrid. Vad detta beror på går inte direkt att säga, men trots den direkta avsaknaden av en drös av spelare som har spelat i båda klubbarna, så finns det ett par spelare som dragit på sig både den svartvita tröjan såväl som den helvita.

Man kan även passa på att kolla in en del av våra andra listor som vi har sammanställt här, till exempel Tio högklassiga arenor som aldrig stått värd vid en Champions League-final, Tio saker som hänt sedan Juventus senast släppte in ett Champions League-mål och fem klassiska hjältar i Champions Leagues kvartsfinaler som alla är omåttligt populära listor.

LISTA Spelare som representerat både Juventus och Real Madrid

Spelade i/ledde Juventus: 1970-76 och 2004-06

Spelade i/ledde Real Madrid: 1996-97 och 2006/07

Som spelare lyckades Capello få ihop tre titlar på sex säsonger. Han lyckades få till hela två mer under sin sejour som tränare i klubben på 2000-talet, men de togs ifrån honom som en del av den matchfixningskandal som skakade Italien. Han ledde även Real till två titlar under båda sina säsonger i den spanska huvudstaden.

Se Champions League-finalen på Viaplay =>

LISTA Spelare som representerat både Juventus och Real Madrid

Spelade i/ledde Juventus: 1985-89

Spelade i/ledde Real Madrid: 1994-96

Dansken fick vinna Serie A under sitt första år i klubben men gled sedan ut på sidlinjen. Därefter gick han till Barcelona och blommade ut till den toppspelare som han var, vann fyra La Liga-titlar i rad och gick sedan över till ärkerivalerna Real Madrid där han såg till att knipa sin femte La Liga-titel.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply