LISTA: Tio saker du inte visste om Philippe Coutinho

LISTA- Tio saker du inte visste om Philippe Coutinho

Tio fakta du inte visste om Philippe Coutinho

10 saker du inte visste om Philippe Coutinho? Philippe Coutinho skrev den 6 januari på för spel i FC Barcelona. Brassen som under en längre tid ryktades lämna för den spanska storklubben blev tillslut klar och prislappen landade på 120 miljoner euro plus 40 miljoner i bonusar. Coutinho blev i och med övergången en av världens dyraste fotbollsspelare och kan bli ännu dyrare om han uppnår de mål som finns inskrivna i kontraket.

Coutinho var under en längre tid varit en av Premier Leagues bästa spelare. Nu är han istället i Barcelona och spelar med Messi, Dembéle och Luis Suárez. Den sistnämnda är ett viktigt namn för Coutinho då de båda spelat tillsammans i Liverpool tidigare. Nu har de dock återförenats och skapar tillsammans med de andra offensiva spelarna en av världens bästa anfallslinjer.

LISTA- Tio saker du inte visste om Philippe Coutinho

10 saker du inte visste om Philippe Coutinho

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om: tio saker du inte visste om Marco Reus, tio saker du inte visste om Gareth Bale och tio saker du inte visste om Alexis Sánchez. Om dessa listor inte skulle falla dig i smaken kan du även klicka dig in på: världens mest värdefulla klubbar eller världens fem dyraste försvarare genom tiderna. Men först ska vi gå igenom tio saker du inte visste om Philippe Coutinho.

LISTA- Tio saker du inte visste om Philippe Coutinho

10. Uppvuxen i ghettot

LISTA- Tio saker du inte visste om Philippe Coutinho

Precis som många andra fotbollsspelare från Brasilien är Coutinho uppväxt i favelorna i Brasilien. Mittfältsstjärnan växte upp i Mangueira som ligger i Rio de Janeiro.

9. Började spela Futsal


Coutinho började inte att spela fotboll till en början. Det var istället futsal som gällde för brassen där han spelade för Vasco da Gama. Efter ett tag flyttade han över till fotbollslaget och resten är historia.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply