LISTA: Tio saker du inte visste om Marco Asensio

Uppgifter: Real Madrid öppnar för att sälja Marco Asensio

Tio fakta du inte visste om Marco Asensio

Saker du inte visste om Marco Asensio? 10 saker du inte visste om Marco Asensio? Marco Asensio? Marco Asensio är ett namn som numera är på nästan allas läppar. Supertalangen har tagit både den spanska och internationella fotbollen med storm och har visat upp vad han går för på högsta nivå, trots att han endast är 21 år. Efter att ha blivit värvat av Real Madrid 2014 från Mallorca har han varit på lån i Mallorca och i Espanyol innan han inför den gångna säsongen presenterades som ny spelare i Real Madrid. Se & spela på fotboll =>

Om han fortsätter i samma spår tyder nästan alltid på att Marco Asensio kommer vara en av de bästa spelarna i världen om några år, men det är fortfarande fler steg som Mallorca-sonen måste ta innan han kan utmana de allra bästa. Nedan finner ni tio fakta om Marco Asensio.

LISTA: Tio saker du inte visste om Marco Asensio

10 saker du inte visste om Marco Asensio

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om: tio saker du inte visste om Marco Reus, tio saker du inte visste om Gareth Bale och tio saker du inte visste om Alexis Sánchez. Om dessa listor inte skulle falla dig i smaken kan du även klicka dig in på: världens mest värdefulla klubbar eller världens fem dyraste försvarare genom tiderna. Men först ska vi gå igenom tio saker du inte visste om Marco Asensio.

10. Han tillägnar målen till sin bortgångne mamma

Varje gång Marco Asensio gör mål tillägnar han målen till sin mamma som gick bort 2011.

9. Marco Asensio var nära att skriva på för Barcelona

Det var inte helt klart att Marco Asensio skulle spela i Real Madrid. Endast några månader innan flytten till Real Madrid var Barcelona och knackade på dörren hos Mallorca för att värva spelaren. Barcelona var dock inte villiga att betala det som Mallorca krävde för att släppa spelaren.

8. Debuterade i A-laget som 17-åring

På Mallorca märke man snabbt att Asensio var en talang utöver det vanliga. Han debuterade i Mallorcas A-lag vid endast 17 års ålder. Detta i Segunda División.

7. Döpt efter Marco van Basten

Anledningen till att Marco Asensio fick Marco som förnamn är på grund av hans mamma som gillade Marco van Basten väldigt mycket. Det återstår att se om den nye Marco tar sig lika långt i fotbollskarriären som holländaren. Se & spela på fotboll =>

Lista med saker du inte visste om Marco Asensio

6. Mesut Özil som förebild

Marco Asensio har haft många förebilder under sin uppväxt, den största var Mesut Özil i Arsenal.

5. Kunde spelat för holländska landslaget

Med en mamma från Holland kunde Marco Asensio istället för Spanien valt att spela för det holländska landslaget. Marco Asensio Willemsen är hans fullständiga namn men då han växte upp i Spanien blev det tillslut spel för det spanska landslaget.

4. Årets genombrott 2015/2016

Redan säsongen 2015/2016 utsågs han till årets genombrott i La Liga. Asensio var då utlånad till Espanyol.

Lista med fakta du inte visste om Marco Asensio

3. Gillar poker, golf och tennis

Asensio är inte bara ett fan av fotboll, på fritiden gillar han även att spela golf och tennis. Även nätpoker är något han gillar väldigt mycket.

2. Kostade 3,5 miljoner euro

Sommaren 2014 köptes Marco Asensio från Mallorca. Real Madrid betalade då 3,5 miljoner euro för spelaren som stannade i Mallorca på lön. Se & spela på fotboll =>

1. Gjort mål i samtliga turneringar – i debuten

Marco Asensio har ett otroligt facit när det kommer till hans debut i varje turnering. Spelaren har nämligen gjort mål i debuten i samtliga turneringar som han spelat med Real MadridLa Liga, Copa del Rey, Supercopa de España, Champions League och UEFA Super Cup. Se & spela på fotboll =>

Lista med saker och fakta du bör veta om Marco Asensio

Se även fakta om andra profiler

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply