LISTA: Tio saker du inte visste om Antoine Griezmann

LISTA: Tio saker du inte visste om Antoine Griezmann

Tio saker du inte visste om Antoine Griezmann

Saker du inte visste om Antoine Griezmann? Antoine Griezmann har under de senaste åren växt ut till en av världens bästa fotbollsspelare. Han lämnade Real Sociedad för spel i Atlético Madrid sommaren 2014. Sedan dess har han gått från klarhet till klarhet. Fransmannen är en av de viktigaste spelarna i Diego Pablo Simeones lagbygge. Det är även han, tillsammans med Diego Costa, som står för målen i den spanska huvudstadsklubben.

Intresset för fransmannen har växt i takt med framgångarna som han haft. Framför allt efter EM 2016 då han vann skytteligan när Frankrike tog sig till finalen på hemmaplan. 2018 var han med och tog Frankrike till VM-guld i Ryssland. Fransmannen stod för flera viktiga mål och assist i turneringen. Inte minst i finalen där det blev mål på straff samt en assist på frispark.

Saker du inte visste om Antoine Griezmann

Saker du inte visste om Antoine Griezmann? Griezmann har nobbat flera av världens största klubbar för att stanna i Atlético Madrid. Han fick självklart en stor belöning och Antoine Griezmanns lön har mer eller mindre dubblats det senaste året. Frågar är vilken som blir anfallarens nästa titel och om man någon gång kommer att vinna guldbollen. ‘Antoine’ ser nu ut att vara inne i sin bästa form någonsin. Därför har vi gjort en lista om storstjärnan. Här är tio fakta du inte visste om Antoine Griezmann.

10. Nobbades av flera klubbar

Fakta om Antoine Griezmann

Antoine Griezmann hade det inte enkelt att hitta en professionell klubb att spela i tidigt under hans karriär. Han provspelade hos flera franska klubbar, men fick mestadels nobben på grund av hans fysiska egenskaper. Han må inte vara den längsta spelaren men hans långt räcker ändå. Griezmann gör flera mål per säsong med huvudet. Hans längd har inte hindrat honom från framgångar.

9. Ville spela i Lyon

Tio saker du inte visste om Antoine Griezmann

Mest smärtsamt för Griezmann var det när Olympique Lyon avvisade honom, då han var en trogen supporter till klubben. De ansåg att han var för liten och svag. Lyon vågade inte chansa med att ta in ‘Grizi” och därför blev det ett nej. Frågan är hur mycket de ansvariga grämer sig idag över att inte ha tagit in anfallaren. Spelaren har dock sagt att han vill spela i Lyon om han återvänder till Frankrike. Frågan är om det blir spel i hemlandet eller inte innan Griezmann lägger skorna på hyllan.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply