Lista: Fem saker du inte visste om Alexander Isak

Lista: 5 saker du inte visste om Alexander Isak

Saker du inte visste om Alexander Isak? Under sin debutsäsong har Alexander Isak tagit Allsvenskan med storm. Den nyblivne 17-åringen har gjort sex mål för AIK under sin första säsong i den svenska högstaligan. Bland annat gjorde han två mål i derbyt mot Djurgården under förra veckan.

Isaks succé gör nu att han ses som en av svenska fotbolls allra största talanger. Vissa jämför honom redan med Zlatan Ibrahimovic. Detta har gjort att de flesta av Europas storklubbar har fått upp ögonen för AIKs talang. Till exempel har det ryktats om att Isak scoutas av Bayern München, och även Real Madrid sägs ha bra koll på spelaren. I somras talades det dessutom om att Red Bull Salzburg hade lagt ett bud på den unga anfallaren.

Men vad är mindre känt när det gäller AIKs guldklimp? Vad vet de flesta inte om den svenska talangen? Det här är fem saker du inte visste om Alexander Isak. Se och spela på fotboll =>

Lista: 5 saker du inte visste om Alexander Isak

Fem fakta du inte kände till om Alexander Isak

Vid tidigare tillfällen har vi på Silly Season Sverige gjort listor om fem anledningar till att Antoine Griezmann kan gå till Manchester United, de fem sämsta lagen i Premier Leagues historia och de snyggaste matchtröjorna i Allsvenskan. På vår sajt går det även att läsa allt om Alexander Isak ursprung och mycket annat om storstjärnan.

Innan ni kollar igenom de listorna rekommenderar vi första att ni läser om fem saker du inte visste om Alexander Isak.

1. På besök hos Bologna

Under 2015 var Alexander Isak på besök hos Serie A-klubben Bologna. Detta berättar spelaren i en intervju med Fotbollskanalen. Han åkte dit tillsammans med en av AIKs U19-tränare och befann sig i Italien under en vecka. Bland annat fick han spela med föreningens U17- och U19-lag.

Detta bevisar att vissa klubbar redan hade koll på Isak innan han debuterade i AIKs A-lag och fick sitt genombrott.

2. Spelade mot Barcelona som 14-åring

Under 2014 var Alexander Isak med i AIKs pojklag födda 1999 som spelade i den egna turneringen Lennart Johansson Academy Trophy. Varje år brukar föreningen bjuda in flera av Europas storklubbar. När Isak deltog i turneringen spelade man bland annat mot Barcelona. Det är inte alla som kan skryta med att man spelat mot Barcelona som 14-åring.

Lista: 5 saker du inte visste om Alexander Isak

3. Scoutades av Leicester i våras

Ju längre säsongen har gått och ju mer mål Alexander Isak har gjort, ju mer klubbar har fått upp intresset för honom. En klubb som hade tidig koll på talangen var Premier League-mästaren Leicester City. Redan i slutet av april scoutade engelsmännen spelaren, enligt Daily Mail.

4. Tre varningar

Alexander Isak har inte varit rädd för att ta för sig i AIK-tröjan. Under debutsäsongen har talangen hittills dragit på sig tre gula kort i Allsvenskan, vilket kan ses som mycket för en spelare i hans ålder. De 3 gula korten har kommit mot GefleHammarby och Östersund.

5. 18 matcher

Alexander Isak har hittills spelat i 18 matcher i Allsvenskan för sitt AIK. Det är en väldigt hög siffra under en debutsäsong för en tonåring. Och eftersom att det är sex omgångar kvar av serien är det högst troligt att det blir några matcher till för Isak.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply