Lista: Premier Leagues tjockaste fotbollsspelare

Tjockaste fotbollsspelarna i Premier League

Vilka är de tjockaste fotbollsspelarna i Premier Leagues historia? Vilka är de största fotbollsspelarna? Den engelska högstadivisionen Premier League har sett många fotbollsspelare komma och gå genom åren sedan den grundades 1992. Fotbollsspelare är vanliga människor precis som oss andra och ser därmed inte homogena ut, utan även dem har en förmåga att lägga på sig eller förlora kilon. Några av dessa kan nog lätt kvala till listan med världens tjockaste fotbollsspelare.

Precis som det finns spinkiga och tunna fotbollsspelare, som Peter Crouch till exempel, finns det även något mer kraftiga fotbollsspelare. Deras kroppshyddor är inte alltid ideala för fotbollsplanen, men i många fall kan det även hjälpa och det handlar helt enkelt om positionering. Som yttermittfältare måste du kunna röra dig snabbt och kvickt, medans till exempel en mittback inte behöver ha den sortens snabbhet utan kan vara lite mer bastant.

De största fotbollsspelarna i Premier League

I Premier Leagues historia har det funnits ett antal spelare som har varit större än genomsnittet och därmed har kunnat benämnas mulliga eller tjocka. Här är vår lista över de tjockaste fotbollsspelarna som har gjort ett intryck i Premier League, men innan vi går in på den kan vi passa på att tipsa om några av våra andra populära listor, som fem saker Cristiano Ronaldo kan köpa med sin nya lön, åtta gånger José Mourinho har hyllat Lionel Messi och tio stjärnor som tjänar mindre än Martin Ödegaard, som en kan kika på efter denna lista.

9. John Hartson

“Big fat, big fat John! Big fat, big fat John! Big fat, big fat John! Big fat Johnny Hartson!” var en ramsa som ofta kunde höras skalla Wimbledon-supportrarna emellan. Hartson, som spelade som striker, var trots sin storlek hyfsat målfarlig och genom sin karriär lyckades han hålla en ganska hög nivå, speciellt då han spelade för skotska Celtic. Dock var det hans vikt och fitness-problem som fick honom att dra sig tillbaka från fotbollen 2008.

8. Paddy Kenny

Målvakten Paddy Kenny har varit aktiv inom fotbollen sedan 1997 och den 38-årige målvakten håller fortfarande på, för närvarande i Northampton Town. Kennys gamle tränare Neil Warnock summerade målvakten i en mening när han sade: ”han ser ut som Michelinmannen. Vi var tvungna att ta bort hamburgare, chips, köttpajer och äpplepajer från hans diet”. Dock fortsatte tränaren med att påpeka att målvakten inte får den uppmärksamhet som han förtjänar för att han ser för tjock ut för att vara en fotbollsspelare. Kenny är omtyckt av Warnock, som värvade honom för fem olika lag, bland annat Sheffield United och QPR i Premier League.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply