Nordens största derby – största derbyn i Norden!

bet365

Nordens största derby - största derbyn i Norden!

Hetaste och största derbyn i Norden

Nordens största derby? Vilka är de största derbyna i Norden? Här kommer vi att beta av några klassiska fotbollsderbyn inom Norden som alla känner till då dessa utgör några av Nordens största derbyn och de största derbyna i Norden.

Det finns många derbyn, även i Norden som kanske inte är kändast för sin fotboll men som ändå har en del att komma med när man blickar närmare. I dessa derbyn handlar det lika mycket om stolthet och hjärta som i El Clasico eller Della Madonnina. Några av de allra hetaste derbyn utspelar sig i Europa, då kontinenten är helt fotbollstokig. Fotbollsderbyn i Norden är definitivt också stora och betyder mycket för lokalbefolkningen.

AIK mot Djurgår’n må vara Sveriges största derby och kanske till och med ett av Nordens största derby. Hur förhåller sig det största derbyt i Sverige till Nordens största derbyn. Frågan är ifall Bröndby – FC Köpenhamn klassas som ett av Nordens största derbyn och ett av Nordens hetaste derbyn? Klicka dig igenom så får du reda på svaret.

Topp 10 största derbyn i Norden

Vilket nordiskt derby är det bästa fotbollsderbyt i Norden? Innan vi går igenom de bästa och största derbyn i Norden så vill vi gärna att du tar dig en titt på de största derbyn i världen, största rivaliteterna i engelsk fotboll och Klassiska Manchester-derbyn först för att få en hum om heta och stora derbyn, framförallt engelska derbyn som innehåller allt som ett stort och hett derby ska ha.

Kolla sedan in nedanstående sammanställning av Nordens största derbyn. Här har vi valt att ranka de Nordens hetaste och största derbyn. När fotboll blir krig i Norden – låt oss ta en titt på Nordens fotbollsderbyn, nya som gamla, stora som små.

 

10. IFK Göteborg – AIK

Nordens största derby - största derbyn i Norden!

Det här derbyt är inte att leka med. Trots att IFK har sitt huvudsäte i Göteborg medans AIK håller till i Stockholm är det en mycket het rivalitet, mest på grund av att lagen länge har konkurrerat med varandra i toppen av Allsvenskan.

Nordens största derby - största derbyn i Norden!

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply