LISTA: U21-EMs bästa startelva 2017

LISTA U21-EMs bästa startelva 2017

LISTA: De 11 bästa startspelarna från U21-EM 2017 i Polen

Det var ett förväntansfullt Sverige som åkte den korta vägen ned till Polen för att försöka försvara det EM-guldet man tog i Tjeckien två år tidigare. Även om fantastiska spelare från förra EM-slutspelet som Victor Nilsson-Lindelöf, John Guidetti, Oscar Lewicki och Filip Helander inte kunde vara med så hade Sverige en tro på att man kunde gå långt även denna turnering. Men mot storfavoriter som Tyskland, England och Spanien skulle det bli en naturligt svår turnering att skrälla hem, ännu en gång. Nu är U21-EM 2017 slut och vi fick se Tyskland vinna turneringen ännu en gång. Man gjorde en imponerande turnering med ett extremt talangfullt lag och man besegrade till slut favoriten Spanien i finalen med 1-0. För Sveriges del tog mästerskapet slut redan i gruppspelet. Man kunde inte upprepa succén från 2015 då man tog ett överraskande guld.

Bästa startelvan i U21-EM

Har du tänkt på vilka spelare som var de bästa i årets U21-EM? Många stjärnor växer i denna turnering och denna gång fick många svenskar stå i ramljuset då man vann turneringen för första gången. Tidigare har vi satt ihop listor om bland annat Allsvenskans mest värdefulla spelare, Sveriges mest värdefulla spelare, historiens snyggaste självmål och de klubbar som sålt spelare för mest pengar sedan 2007. Nu har alltså turen kommit till U21-EM:s bästa startelva för turneringen som spelades 2017, häng med!

Listan är baserad på UEFA:s officiella turneringens lag.

Målvakt: Julian Pollersbeck (Tyskland)

Tyskland visade sig vara det bästa laget i U21-EM och man hade framför allt en stabil defensiv. I gruppspelet släppte man bara in ett mål och i slutspelet släppte man endast in två mål. En av huvudanledningarna till detta var Julian Pollersbeck. Den 22-åriga målvakten fick ett mindre internationellt genombrott och det är inte konstigt att Hamburg valde att köpa loss honom från Kaiserslautern i sommar.

Högerback: Jeremy Toljan (Tyskland)

LISTA U21-EMs bästa startelva 2017 - Jeremy Toljan

22-åriga Jeremy Toljan var en av turneringens absolut främsta spelare då han med ett frejdigt offensivt spel kombinerade några assister med ett väldigt bra försvarsspel. Hoffenheim kan skatta sig lyckliga över att ha en av Europas hetaste högerbackstalanger i sitt lag. Toljan har dessutom redan spelat OS-fotboll för Tyskland 2014.

Sidor: 1 2 3 4 5 6

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply