LISTA: Topp 9 mest extrema fotbollsplanerna

De nio mest extrema fotbollsplanerna

Extrema fotbollsplaner 2016. De mest galna planerna i världen. Extrema fotbollsplaner i världen. Det finns många olika typer av fotbollsplaner i världen. Vissa är belägna i några av de finaste stadsdelarna i de största städerna, andra på flera tusen meters höjd i de sydamerikanska bergen och vissa på öar utan gräs. Vad har de då gemensamt? Jo, samtliga tar fram glädjen hos människor i form av den vackra sporten, och de bevisar att det inte krävs lyxarenor eller höga publikkapaciteter för att kunna njuta av en fotbollsmatch.

Extrema fotbollsarenor i världen

Silly Season har tidigare gjort listor om de största arenorna i världen. Dessutom har vi gjort listor om de lyxigaste arenorna, och nu har turen kommit till de mest extrema fotbollsplanerna. Vi listar de nio mest extrema ställena att spela fotboll på. Vi har inte gjort någon ranking av de nio planerna, utan de är slumpmässigt utvalda på sina platser i listan.

9. Stadion Gospin Dolac, Kroatien 

Gospin Dolac-stadium i Kroatien har en speciell lokalisering. Ungefär femhundra meter under berget har man fått för sig – med hjälp av en dansk arkitekt – att bygga arenan som till vardags används av division två-laget NK Imotski.

8. Tasiilaq, Grönland

Grönland är inte känt för sin fotboll. Det beror på två anledningar, och båda stavas klimatet. För det första är det för kallt för att spela fotboll året om, dessutom är det för kallt för att det ska växa gräs, samt att det inte växer gräs där av naturliga anledningar. Det gör att Fifa inte kan acceptera Grönland som en medlem och de får inte en officiell liga eller landslag, men det stoppar inte grönländarna från att spela fotboll när tillfället ges.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply