LISTA: Tio bästa lagen i Champions League

bet365
Bästa lagen i Champions League

Lista med bästa lagen i Champions League enligt UEFAs ranking

Bästa lagen i Champions League? I torsdags lottades de 32 lag som kvalificerat sig för årets Champions League-slutspel in i åtta olika grupper. Och visst bjuds vi direkt på en del häftiga möten, vad sägs exempelvis om dödens grupp innehållandes Juventus, Manchester City, Sevilla och Borussia Mönchengladbach? Se och spela på fotboll live =>

Eller Zlatan Ibrahimovics kittlande återkomst till Malmö med Paris Saint-Germain. Men vilka vinner till slut turneringen? Silly Season Sverige har med hjälp av UEFAs officiella ranking listat turneringens tio vassaste lag. Se Champions League live =>

10 bästa lagen som kommer att göra upp om CL-segern

10 bästa lagen som kommer att göra upp om CL-segern

Vilka är de 10 bästa lagen i Champions League? Observera att listan inte är baserad på några personliga åsikter, utan hämtad från UEFAs ranking som finns att hämta på deras hemsida.

10: FC Porto

Porto imponerar år efter år genom att ofta ta sig vidare från gruppspelet, trots att man varje säsong förlorar sina bästa spelare till större klubbar. Bara i år har man exempelvis blivit av med anfallsstjärnan Jackson Martinez till Atletico Madrid. Har hamnat i en överkomlig grupp och bör tillsammans med storfavoriten Chelsea kunna ta sig vidare före Dynamo Kiev och Maccabi Tel Aviv.

9: Paris Saint-Germain

Kraven är höga på Zlatan Ibrahimovic och CO inför årets turnering. Klubben har trots dominans i den inhemska ligan inte tagit sig förbi kvartsfinalen sedan man startade sin storsatsning för fyra år sedan. Kanske är detta sista chansen för vår svenske storstjärna att vinna ”den där jävla Champions”?

8: Juventus

”Den gamla damen” är precis som PSG dominanta i den inhemska ligan, och tog sig överraskande hela vägen till final förra säsongen. En bedrift som bli svår att upprepa, inte minst med tanke på tappet av stjärntrion Andrea Pirlo, Arturo Vidal och Carlos Tevez. Mycket av lagets framgångar hänger på mannen ovan, Paul Pogba, som får dra ett tungt lass i Vidals och Pirlos frånvaro.

7: Arsenal

Arsenal  har på grund av en ofta väldigt tuff lottning de senaste åren haft det förtvivlat svårt att ta sig längre än till åttondelsfinal. Men inte ens förra säsongen, när man lottades mot ett på pappret sämre Monaco, gick det vägen för Arsene Wengers mannar. Att historien upprepas även denna säsongen är ingen omöjlighet, ”Gunners” har hamnat i samma grupp som Bayern München och lär därmed lottas mot en gruppetta i en ny eventuell åttondelsfinal.

6: Benfica

Benfica stod för en imponerande fjolårssäsong med både ligaseger och finalspel i Europa League. Befinner sig oväntat högt upp på listan, men har ett spännande lag och kan bli en outsider i årets turnering. Har goda möjligheter att ta sig vidare från grupp C innehållandes Atletico Madrid, Galatasaray och debuterande Astana.

Lista med bästa lagen i Champions League enligt UEFAs ranking

5: Atletico Madrid

2013-års finalist är klara favoriter i grupp C. Tappet av mittfältsstjärnan Arda Turan är tungt, men spelare som Jackson Martinez, Yannick Ferreira Carrasco, Stefan Savic och återvändande Filipe Luiz är starka förstärkningar. Madridklubben tillhör inte en av förhandsfavoriterna, men Diego Simeones hårt arbetande lagbygge ska aldrig räknas bort.

4: Chelsea

Chelsea var det senaste engelska lag som vann turneringen, och är också de som bör ha störst chans av årets representanter. Saknar ett par spetsspelare för att kunna mäta sig med lagen högst upp på listan, men kan bli en obehaglig överraskning om försvarsspelet klaffar. Är storfavorit före Porto i grupp G och kommer kunna jogga sig vidare till åttondelsfinal.

3: Barcelona

De regerande mästarna går självklart in som en av storfavoriterna även i år. Sitter förmodligen på turneringens vassaste startelva, men har på grund av transferförbudet inte kunnat värva in någon bredd, vilket gör ”Barca” extra känsliga för skador.

2: Bayern München

Pep Guardiolas mannar är totalt överlägsna i Bundesliga, och har en extremt stark trupp. De flesta andra lag hade varit nöjda med att två år i rad ta sig till semifinal, men efter två år utan finalspel är pressen stor på Guardiolas axlar att visa att laget är bäst även i Europa.

1: Real Madrid

Sist men inte minst hittar vi Real Madrid. 2014-års vinnare hade en betydligt tyngre fjolårssäsong och fick se sig överglänst av ärkerivalen Barcelona i både Champions League och La Liga. Fansen väntar fortfarande på att klubben ska värva in sommarens sedvanliga ”Galactico”, som denna säsongen ryktas bli Manchester Uniteds målvakt David De Gea. Frågan är om den spanske målvakten kan vara skillnaden som ska få ett till synes redan komplett fotbollslag att nå nya höjder?

10 bästa lagen som kommer att göra upp om CL-segern

Här kan du läsa mer Champions League 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply