Lista: Sju helt galna fotbollsrekord

Sju galna och oslagbara fotbollsrekord

Det finns många olika slags rekord och många personer som har slagit dem. Inom fotbollen finns det hur många som helst, statistik och siffror att hålla reda på om man så vill. Många av rekorden blir slagna med jämna mellanrum och beroende på vad rekordet i fråga handlar om så har det naturligtvis också att göra med timing och form. Men det finns vissa fotbollsrekord som är så galna och så bra gjorda att det har hunnit gå många, många år och de står fortfarande intakta. Det rör sig om mycket imponerande insatser och det kan komma att dröja länge innan någon lyckas slå ett av dessa rekord. Se och spela på fotboll live =>

Lista: Sju helt galna fotbollsrekord

Sju fotbollsrekord som inte går att slå

Det finns ingen som säger att dessa rekord är oslagbara men de är definitivt mycket svåra att slå och den dagen det händer kommer det att skrivas mycket om. Men innan vi dyker ner i de olika rekorden vill vi på Silly Season Sverige bara passa på och tipsa om ett par andra populära listor, till exempel tio snabbaste spelarna i Premier League, bästa startelvan på FIFA 17 och världens bästa startelva född 1992 som en kan ta sig igenom efter att vi är klara med sju galna fotbollsrekord.

7. Målvakt som gjort flest mål? Rogerio Ceni har rekordet med 131 mål för en målvakt!

Målvakt som gjort flest mål? Med sina 134 mål så är Ceni utan tvekan den målvakt som har gjort flest mål genom tiderna. Han har gjort 69  mål från straffpunkten, 61 från frisparkar och ett från öppet spel, de två tidigare är för övrigt också världsrekord för en målvakt. Med sina 1257 matcher för Sao Paolo håller han även världsrekordet för antal matcher spelade i en enda klubb, med 24 år i klubben.

6. Robert Lewandowski – fem mål på nio minuter

Världsklassanfallaren Robert Lewandowski har utan tvekan gjort mycket i sin karriär, mycket mål bland annat. Bayern Münchenanfallaren satte förra året ett otroligt rekord, då han i en match mot Wolfsburg lyckades med att göra fem mål på nio minuter, vilket är det snabbaste som någon spelare någonsin har gjort i en högstadivision, och dessutom mot ett lag som vid den tiden låg i den övre halvan av tabellen.

5. Lionel Messi – gjort mål i 21 matcher i följd

Det går såklart inte att ha en lista utan denne man, som har satt så många rekord i sina dagar, men detta är något speciellt. Messi lyckades nämligen med att göra mål i 21 La Ligamatcher i följd. Detta innebär att han gjorde mål mot alla de andra 19 La Ligalagen i följd och under denna tidsperiod på 21 matcher gjorde han hela 34 mål, men en skada hindrade honom från att fortsätta hamra in mål. I perspektiv gjorde Gerd Müller mål i 16 matcher i följd, medans Jamie Vardy förra året satte det engelska rekordet på 11.

4. Mario de Castro – 1.95 mål per match i snitt

Målsnittet när det kommer till Lionel Messi och Cristiano Ronaldo är båda helt otroliga, men de kan inte mäta sig med de Castro Messi har ungefär 0,83 mål per match och Ronaldo har cirka 0,72 per match. Den som kommer närmast i modern tid är Romario på 0,92 per match, men de Castro gjorde faktiskt hela 1,95 i snitt per match. Brasilianaren var helt otrolig och spelade hela sin karriär i Atletico Mineiro innan han lade av vid 26 års ålder. Se och spela på fotboll live =>

Sju fotbollsrekord som inte går att slå

3. Sir Stanley Matthews – spelade i högsta divisionen till 50

Den ende spelaren att bli dubbad under sin aktiva karriär och en av de bästa spelarna någonsin. Sir Matthews var långt före sin tid och höll sig till strikt diet och träning, vilket väckte skratt men lönade sig, då Stoke City och Blackpoolstjärnan spelade fotboll i den högsta divisionen tills han var 50 år gammal, den äldste spelaren att göra det, och representerade England tills han var 42. Men med respekt för dagens moderna och snabba fotboll är det mycket otroligt att en 50åring, speciellt en utespelare, skulle klara av det.

2. Steaua Bukarest- 104 ligamatcher oslagna

De romanska jättarna Steaua Bukarest håller rekordet för flest antal spelade matcher utan förlust i såväl Europa som i hela världen och det finns inga som kan mäta sig med dem. Mellan juni 1986 till september 1989 gick klubben obesegrade i ligan, 104 matcher. Under denna tid vann klubben fyra ligatitlar, tre cuper, en europeisk cup och en europeisk supercup. Detta oslagbara lag leddes av den rumänske legendaren Gheorghe Hagi.

1. Real Madrid – fem Europacupvinster i följd

När den europeiska cupen först introducerades på 1950-talet var det ett lag  som var fullständigt dominant, nämligen Real Madrid. I vår era med Champions League har inget lag lyckats med att ro hem två vinster i följd. Mellan 1955 och 1960 så var Real Madrid som ett tåg utan broms och de kammade hem titel efter titel år efter år. Se och spela på fotboll live =>

Se fler fotbollslistor

Galna och oslagbara fotbollsrekord

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply