LISTA: Nio stjärnor som gjort färre mål än Sergio Ramos den här säsongen

Nio stjärnor som gjort mindre mål än Sergio Ramos i år

Stjärnor som gjort mindre mål än Sergio Ramos? Stjärnor som gjorde färre mål än Sergio Ramos 2017? Sergio Ramos mål 2017 

Sergio Ramos har många gånger avgjort matcher på egen hand. Det kanske mest kända exemplet är från Champions League-finalen säsongen 2013/14. Lokalkonkurrenten Atletico gick mot en riktig skrällseger i den heta finalen när Sergio Ramos, på stopptid, satte till skallen och kvitterade. Real kunde sen avgöra i förlängning och ta hem sin tionde Champions League-titel.

I ligaspelet har han mittbacken gjort sex mål den här säsongen, vilket bara är hälften så många som Reals superstjärna Cristiano Ronaldo, som ligger trea i La Ligas skytteliga. De senaste två målen kom under söndagens ligamatch mot Malaga då mittbacken två gånger om såg till att laget från huvudstaden tog hem alla tre poäng.

Sex mål i ligaspelet, efter halva säsongen, är oerhört imponerande av en mittback, och faktum är att det hela blir ännu mer respektingivande. Sergio Ramos har nämligen gjort fler mål än många av de europeiska toppanfallarna, vilket den här listan kommer att handla om idag.

Anfallarna som gjort färre mål Ramos

Som sagt, Madrids mittback har stått för en lysande första halva av säsongen, målmässigt sätt, och har gjort hälften så många mål som den portugisiska superstjärnan Cristiano Ronaldo. Men han har gjort fler mål än många av de största toppspelarna i Europa. Följ med i Silly Season Sveriges lista: Nio stjärnor som gjort färre mål än Sergio Ramos den här säsongen.

9. Jamie Vardy, Leceister City

LISTA Nio stjärnor som gjort färre mål än Sergio Ramos den här säsongen

Hatten av för Jamie Vardy för prestationerna under den förra säsongen, då han var en starkt bidragande faktor till att Leicester City skrällvann Premier League. I år har det dock inte gått lika lätt för den engelska landslagsspelaren och faktum är att han bara gjort fem mål i år, jämfört med Ramos sex baljor i Real Madrid.

8. Álvaro Morata, Real Madrid

LISTA Nio stjärnor som gjort färre mål än Sergio Ramos den här säsongen

Det är klart: det är ingen enkelt uppgift att slå sig in i Real Madrids startelva, och när en väl har gjort det ska det göras mål också. För Àlvaro Moratas del har säsongen ändå varit godkänd, med tanke på konkurrensen på anfallsplatserna som finns i det spanska huvudstadslaget, men han har ändå gjort ett mål mindre den här säsongen än vad Ramos gjort. Dessutom är han en av tre Real-spelare på den här listan – vilka blir de andra?

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply