LISTA: Fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola

Topp fem sämsta värvningarna Pep Guardiola har gjort

Fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola? Pep Guardiola har hunnit med att göra många saker i sitt liv. Som spelare var han en lugn defensiv mittfältare. Kapten för sitt Barcelona som han ledde till otaliga troféer under de 17 år som han var i klubben. Som tränare har han revolutionerat spelet och gjort någonting eget utav det. Guardiola kommer att kommas ihåg som en av de bästa tränarna i världen. Från Barcelonas B-lag 2007 där han tog sina första vacklande steg som tränare har Guardiola kommit en lång väg. Han har vunnit otroliga 21 troféer och förändrat fotbollen som den spelas.

Guardiola har fått ta över två stycken lag av världsklass i form av Barcelona och Bayern München. Redan fulla av världsstjärnor som Leo Messi och Philipp Lahm. Han har inte varit typen att ta in en massa spelare till klubbarna han har tränat. Det har snarare handlat om att hitta den rätta formulan för att få laget att spela vacker fotboll. Men han är inte rädd för att spendera pengar och har lagt mycket på att värva världsklasspelare till sina lag. Bland annat Dani Alves, Javier Mascherano och Gerard Pique i Barcelona. Även Robert Lewandowski, Xabi Alonso och Douglas Costa i Bayern München för att nämna ett par få.

För tillfället är Guardiola i Manchester City där han värvat för otroliga summor. I och med storvärvningarna är man även bland favoriterna att vinna Champions League.

Fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola

Fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola? Guardiola är nu tränare i Manchester City med många nya och dyra värvningar. Nu kan det även vara roligt att ta en titt på de värvningar som spanjoren genomfört som inte har varit särskilt lyckade. Varje manager har ett par sådana bakom sig och Guardiola är inget undantag. Alla har de några blunders i garderoben som inte har gått hem och som man helst vill glömma bort. Men innan vi tar oss en titt så har vi på Silly Season Sverige även skrivit många andra listor, till exempel flest mål i Champions League genom tiderna, sex bröder som representerat olika landslag och de är favoriter att vinna Champions League – enligt bettingbolagen som du kan kolla in efter att vi har gått igenom de fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola.

LISTA- Fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola

5. Martín Cáceres (i Barcelona)

LISTA: Fem sämsta värvningarna av Pep Guardiola

Martín Cáceres kom till Barcelona efter en deal värd 12,38 miljoner pund från Villarreal i juli 2008. Detta kort efter att Guardiola hade börjat i Barcelona. Trots att Cáceres aldrig hade spelat en match för Villareal så måste mittfältarens insatser medans han var ute på lån hos Recreativo ha imponerat på Barcelonatränaren och gett honom intrycket av att han kunde spela en roll i Barcelonas trupp. Tråkigt nog för Cáceres del så betydde en del dåliga insatser, konkurrens från mer etablerade stjärnor och en del skador att hans karriär i Blaugrana aldrig riktigt kom till skott. Det blev enbart 23 matcher i Cáceres enda säsong i den katalanska huvudstaden. Cáceres gick först på lån till Juventus, sedan Sevilla för att slutligen gå tillbaka till Serie A laget på en permanent deal på 2.25 miljoner pund 2011. Numera spelar han i Hellas Verona.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply